Jár-e húsvét hétfőre fizetés?

2016. szeptember 02. 08:36
Egy kis kereskedelmi egységben, folyamatos munkarendben, havi díjazásban dolgozom. Kérdésem arra vonatkozna, hogy fizetett ünnep esetén konkrétan ez év húsvét hétfőre jár-e fizetett ünnep, ha hétvégén dolgoztam? A bérszámfejtő arra hivatkozott, hogy mivel szombaton dolgoztam nekem szabadnap jár és nem fizetett ünnep.

Amennyiben Ön havidíjas munkavállaló, abban az esetben helyesen mondta a bérszámfejtője, hogy nem jár a húsvét hétfőre távolléti díj. A havibér ugyanis lényegében átalány juttatás, így annak mértéke nem függ a hónapban ledolgozható munkanapok számától.

 

Forrás: hrportal.hu / Kéri Ádám

Kapcsolódó cikkek

Lássunk a jövőbe! - Már dolgoznak a 2021 utáni terveken

2016. június 21. 08:30
Az előzetes termésbecslések alapján jó eredményekre lehet számítani az idén, őszi búzából hektáronként 5 tonnás termés várható - mondta aratónapi köszöntőjében a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.

A béren kívüli juttatások dönthetik el a dolgozókért vívott harcot 2019-ben

2018. október 10. 08:52
Mi lesz veled magyar cafeteria? Így szól az egyik legizgalmasabb álláspiaci kérdés. Az adókedvezmény megszüntetése nem hozza el a világvégét. A juttatásokra szükség lesz, mert hosszabb távon extra motivációt jelentenek a munkavállalóknak. Nagy a felbolydulás, és az előző évekkel ellentétben most nem lehet általánosságban előre jelezni, hogy milyen megoldásokat választanak a cégek 2019-re. Csomó egyedi modell fog működni. Balázs Krisztiánnal és Fata Lászlóval beszélgettünk.