Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Tíz térképen, mennyire kettészakadt az ország gazdasága

2021. április 07. 08:46
 
A különböző gazdasági mutatókat vizsgálva még mindig óriási a különbség az ország két fele között. Az egy főre eső GDP-nél háromszoros a különbség a főváros és a szegényebb megyék között, a munkanélküliségben pedig nyolcszoros. A szabad vállalkozási zónák és a kedvezményezett járások kiválasztása is mutatja, hol kell leginkább csökkenteni a különbségeket.

Hír: „A következő tíz évnek a vidékről kell szólnia” – interjú Lázár Jánossal

2021. április 23. 07:45
 
Nagyinterjú a kormánybiztossal a vidékkel szembeni adósságok törlesztéséről, a kiskereskedelmi multik megregulázásáról, Csányi Sándorról és Mészáros Lőrincről.

Hír: 2023-ig kell majd várni a globális társasági minimumadóra?

2021. július 15. 13:35
 
Turbulens időszaknak tekinthető a 2021-es év a nemzetközi adózás területén. Június elején a világ hét vezető ipari hatalma (G7) pénzügyminisztereinek találkozóján megállapodás született egy minimum 15 százalékos globális társasági minimumadó támogatásáról.

Hír: A magyar alapanyagok használatával erősebb lehet a gazdaság

2021. augusztus 30. 11:26
 
A hazai alapanyagok minél teljesebb körű használatával erősebb, egészségesebb lehet a magyar gazdaság, és jobban képes ellenállni a világgazdaság "különböző hullámzásainak" - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton a Somogy megyei Kastélyosdombón.

Hír: A válság előtti szintre ért a világgazdaság?

2021. szeptember 29. 08:30
 
A globális bruttó hazai termék az idei második negyedévben már elérte a válság előtti szintet az OECD kimutatása szerint.

Hír: Még mindig a leggyorsabbak között a magyar kilábalás?

2021. november 30. 08:59
 
Az idei első három negyedévben a magyar GDP bővült az egyik legdinamikusabban uniós összevetésben. A hazai gazdaság teljesítménye már meghaladja a koronavírus-válság előtti szintet. Az eurózónában ez csak az év végére várható. A szolgáltatószektor helyreállásával pedig akár 7 százalékhoz közeli GDP növekedés bontakozhat ki az idei év egészében Magyarországon.

Hír: Egyre borúsabb kilátások: lassulhat a magyar gazdaság növekedése a következő hónapokban

2022. március 22. 07:42
 
Tartós gazdasági lassulásra számítanak a VG-nek megszólaló elemzők az emelkedő energiaárak és a bizonytalanság következtében. Negyedéves alapon a második fél évben már a visszaesés sem zárható ki.

Hír: II. rész - A következő tíz évnek a vidékről kell szólnia” – interjú Lázár Jánossal - II. rész

2021. április 23. 07:47
 
Nagyinterjú a kormánybiztossal a vidékkel szembeni adósságok törlesztéséről, a kiskereskedelmi multik megregulázásáról, Csányi Sándorról és Mészáros Lőrincről.

Hír: Nem áll meg a globális gazdasági növekedés a háború miatt, csak a mértéke csökken

2022. április 06. 07:59
 
Az orosz-ukrán háború hatásai világszerte visszafogják a gazdasági növekedést és tovább növelik az inflációs nyomást. Emellett háttérbe szorulnak az éghajlatváltozás, vagy akár a közegészségügy terén nagy nehezen beindulni látszó pozitív változások és folyamatok, a legsúlyosabb következmények pedig a legszegényebb térségekben csapódhatnak le – állapítja meg a KPMG Global Economic Outlook.

Hír: Kétfrontos háborúban a forint

2022. április 07. 13:07
 
Az ukrajnai háborút követően most Brüsszel felől érte támadás a forintot. Az uniós pénzek esetleges elmaradása egyáltalán nem tetszik a befektetőknek.