Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Változások a családi gazdaságok nyilvántartásában

2018. január 15. 09:52
 
Módosult a családi gazdaságok létrehozásáról, nyilvántartásba vételéről, működtetéséről, szóló kormányrendelet – tájékoztatott a nak.hu portál.

Hír: A magyar gazdaság jó teljesítménye jövőnk alapja

2018. június 29. 08:00
 
Zömében a kis-és közepes vállalkozásoktól függ, hogy jól teljesít-e egy gazdaság. A kormány feladata, hogy eredményes működésükhöz megfelelő feltételeket biztosítson, szabályozott kereteket adjon, kedvező adópolitikát dolgozzon ki. A magyar kormány politikája megfelel ezeknek az elvárásoknak, amely adócsökkentésre, családtámogatásra és kiegyensúlyozott költségvetésre épül – fogalmazott Bitay Márton, az Agrárminisztérium államtitkára Komárom-Esztergom Megye Önkormányzatának rendezvényén.

Hír: Kényszerből szűnnek meg gazdaságok

2018. július 09. 08:10
 
A hibás gazdaságpolitika és a Közös Agrárpolitika rossz döntései következményeként három percenként eltűnik egy kisparaszti gazdaság Európában.

Hír: Vita a feketegazdaságról a Pénzügyminisztériumban

2018. július 23. 13:50
 
„A feketegazdaságot nem szabad teljesen megszüntetni”, „a feketegazdaság és a korrupció azonos fogalmak”, „a társadalom ellenőrzése fontosabb, mint az adóhatósági ellenőrzés”, „a feketegazdaság elmulasztása nem a számlaadás elmulasztása, hanem annál jóval több”, „a kiskereskedelem a feketegazdaság táptalaja” - többek között ezekkel a provokatívnak szánt, vitaindító kérdésekkel indult az a KKVHÁZ által szervezett 2 órás klubrendezvény, amelyre 2018. július 9-én került sor a Pénzügyminisztériumban.

Hír: Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik kulcságazata

2018. október 04. 08:56
 
Magyarország versenyképességének javításáért az olyan élelmiszeripari vállalatok is sokat tesznek, amelyek képesek folyamatosan megújítani termelésüket, gyors ütemben tudnak alkalmazkodni a piachoz, és megbízható termékkel látják el a fogyasztókat – emelte ki Varga Mihály a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. új csomagolóüzemének átadásakor.

Hír: Folyamatosan romlik a világgazdasági hangulat

2018. november 13. 08:08
 
A negyedik negyedévben is folytatódott a müncheni ifo gazdaságkutató intézet világgazdasági hangulatindexének az év eleje óta tartó romlása.

Hír: Hogyan eszi meg a túlóra a jövőt?

2019. január 29. 08:57
 
Ez a törvény Magyarországon a negyedik ipari forradalomra készülő tőke keltetője

Hír: A magyar agrárgazdaság is megsínylené a hard Brexitet

2019. szeptember 27. 09:42
 
Pontosan még nem látható, hogy kilép-e és ha igen, mikor és hogyan lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Az esetleges megegyezés nélküli Brexit hatásai várhatóan több uniós tagország agrárágazatában is feszültséget okoznának – állapították meg legutóbbi véleménycikkükben az OTP Agrár szakértői.

Hír: Az élelmiszer-gazdaság a legjobb befektetés

2019. november 19. 09:18
 
A magyar agrárium egy hektárra vetített termelékenysége nyolc év alatt a kétharmadával