Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Kiderült, mitől félnek most leginkább a magyarok

2020. június 11. 07:56
 
A GKI fogyasztói bizalmi index értéke áprilisi, történetének legnagyobb zuhanása után májusban jelentősen, majd júniusban kisebb ütemben emelkedett. Az index az az áprilisi 38 pontos esését követően májusban 11 ponttal, júniusban 6 ponttal emelkedett, s ezzel e két hónap alatt csaknem a felét ledolgozta áprilisi zuhanásának. 

Hír: Megállapodás Budapest gazdaságának újraindításáért

2020. június 29. 08:59
 
A Fővárosi Érdekegyeztető Tanács a 2020. június 22-i plenáris ülésén Budapest gazdaságának újraindítása érdekében háromoldalú megállapodást kötött, amelyet a gazdaságvédelmi munkacsoport többfordulós tárgyalássorozata készített elő.

Hír: Magyar gazdaság: ekkora visszaesés várható az idén

2020. október 09. 08:14
 
A járvány visszatérése miatt a Kopint-Tárki az idei évre a magyar gazdaság 5,8 százalékos visszaesésével számol.

Hír: Elhúzódó válságra készül a kormány

2020. november 02. 11:47
 
Az ipari szektor egyelőre jól teljesít, de ha munkahelyek szűnnek meg, a kereslet visszaeshet

Hír: Fontos a biomassza alapú gazdaság fejlesztése

2020. november 16. 09:43
 
Magas szintű Európai Uniós szakpolitikai fórum alakuló ülésén mutatta be Magyarország a hazai BIOEAST kezdeményezés eredményeit. A fórum célja a biomassza alapú gazdaság fejlesztéséhez kapcsolódó tagállami tapasztalatcsere, melynek jelentősége az Európai Zöld Megállapodás miatt egyre inkább felértékelődik - fogalmazott Juhász Anikó helyettes államtitkár, az online konferencia magyar résztvevője.

Hír: Takarmánydrágulás – emelkedni fog a tojás ára

2021. február 02. 09:00
 
 
A tojástermelő vállalkozások az étkezési tojás átadási árainak emelését kezdeményezik a takarmányok drágulására hivatkozva.

Hír: Az egész világ az inflációtól retteg - De miért nem lódultak meg az árak Magyarországon?

2021. február 22. 10:05
 
Hetek óta az infláció a legkomolyabb félelem a világban, egyre több jel mutat abba az irányba, hogy 2021-ben rég nem látott áremelkedés jöhet. Néhány helyen már januárban megjelentek ennek a jelei, Magyarországon viszont első ránézésre semmi nem történt, a decemberi 2,7 százalékkal megegyező volt az áremelkedés az egy évvel korábbihoz képest. Persze, ha a világban tartós lesz az emelkedő trend, az alól mi sem tudjuk kivonni magunkat, a várakozások szerint tavasszal meglódulhat a pénzromlás üteme.

Hír: Mekkora gazdasági károkat okoznak az újabb lezárások?

2021. március 17. 09:35
 
Mennyire lassíthatja le a kilábalás sebességét a koronavírus-járvány harmadik hulláma? Az új korlátozó intézkedések árnyékában hogyan teljesíthet a magyar gazdaság idén és jövőre? Többek között erről kérdeztük a Takarékbank és a Századvég Gazdaságkutató Intézet vezető elemzőit.

Hír: Sok országban a világháború óta nem volt ilyen visszaesés a várható élettartamban

2021. március 29. 09:16
 
A koronavírus-járvány okozta halálozás miatt tavaly számos országban megfordult a várható élettartam eddig szinte töretlen emelkedése, e téren a legnagyobb vesztesek az amerikai és a bolgár férfiak. A kutatók szerint rövidtávon maga a Covid-19, a pandémia elmúltával pedig a betegség szövődményei, illetve a járvány gazdasági-társadalmi hatásai hathatnak negatívan az életesélyekre.

Hír: Íme, négy javaslat, amivel jóval ellenállóbb lenne a magyar gazdaság a jövő kihívásaival szemben

2021. április 06. 08:15
 
Már több mint egy éve tart a Koronavírus-járvány. A pandémia rávilágított arra, hogy a társadalmi és gazdasági rendszerek nem ellenállóak a válsághelyzetekkel szemben, így a rezilienciaépítés, valamint a fenntarthatóság témaköre mind az európai, mind pedig a hazai  közpolitika-alkotás fókuszába került. A rezilienciaépítésnek négy olyan kiemelt aspektusa van - klíma- és környezetvédelem, gazdasági és társadalmi erőforráshatékonyság, a demográfia és a területi egyenlőtlenségek csökkentése -, amely nem csak nagy szerepet játszhat abban, hogy hazánk ellenállóbb legyen a jövőben a hasonló sokkhatásokkal szemben; de jól illeszthető a 2021-től induló Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz, valamint a kohéziós források felhasználásához is.