Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: Súlyos figyelmeztetést adott ki a Világbank, jöhet az újabb válság

2022. április 28. 09:39
 
Az orosz-ukrán háború robbantotta be a folyamatot.

Hír: Erősödött a magyar tőzsde, Amerika alig mozdult

2022. április 28. 09:41
 
A nemzetközi tőkepiacokon az ukrán háborúra figyelnek elsősorban a befektetők: a mai nappal leállította a gázszállítást Oroszország a rubelben való fizetést megtagadó Lengyelország és Bulgária felé, az európai vezető politikusok szerint a döntés csak még jobban elszigeteli az országot a nemzetközi színtéren - az Európai Bizottság elnöke szerint Oroszország zsarolni próbálja Európát, az EU azonban felkészült erre a forgatókönyvre és Brüsszelben jelenleg is zajlanak a válságtanácskozások. Mindemellett az első negyedéves gyorsjelentési szezonra is figyelhetnek a befektetők, ma többek között a Boeing és a Ford ismerteti legfrissebb eredményeit. Itthon Orbán Viktor nemrég bejelentette, hogy a háború okozta árnövekedés apropóján meghosszabbítják július 1-ig az üzemanyagok és a kiválasztott élelmiszerek árstopját. A bejelentést követően, és egy kedvező Richter-hír után enyhülni látszik az eladói nyomás a magyar tőzsdén.

Hír: Az energiaársokknál nagyobb problémává válik a munkaerőhiány

2022. május 23. 09:11
 
Fel kell készülni arra, hogy ha el is tűnnek a külső inflációs sokkhatások, attól még a belső inflációs nyomás fennmarad: 

Hír: Ázsiában másképpen kezelik az inflációt

2022. május 27. 10:04
 
Nemzetközi gazdaság

Hír: Carpe diem hangulat uralkodik az európai turizmusban

2022. június 22. 08:33
 
Remek lesz a nyári szezon az öreg kontinens vendéglátóhelyein, ám már terjed a fekete ősz kifejezés a közgazdászok körében

Hír: A HR-osztályoknak is feladja a leckét az infláció

2022. július 04. 09:24
 
A szakértő szerint sok cég előrehozta a szeptemberre tervezett béremelést júniusra, mivel az infláció megette az év eleji emelést.

Hír: Válságok közepette döntött rekordokat a magyar munkaerőpiac

2022. augusztus 04. 13:17
 
Magyarországon a legmagasabb a teljes munkaidőben dolgozók aránya az Európai Unió tagállamai közül: 200 emberből 80 dolgozik hazánkban, közülük 76-an teljes munkaidőben. Itthon a járvány és a háború hatásai ellenére dinamikában és létszámban is csúcsot döntött a foglalkoztatás, miközben a munkanélküliség alacsonyabb, mint a pandémia előtt – hangsúlyozta a VG.hu-nak Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő

Hír: 6,5%-kal bővült a gazdaság teljesítménye

2022. augusztus 19. 08:06
 
A Központi Statisztikai Hivatal 2022. augusztus 17-i gyorsjelentése szerint Magyarország bruttó hazai terméke a 2022 II. negyedévében 6,5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, az első negyedéves 8,2%-os bővülés után tehát lassult a növekedés.