Kapcsolódó tartalmak: GMO

Hír: A tradicionális és helyi termékek népszerűsítése fontos, akárcsak a családi gazdaságok erősítése

2018. április 09. 09:10
 
Lépfenével fertőzött juhok, matyóhímzéses védjegy a GMO-mentességért, megkezdődött az egységes kérelmek benyújtása, kukoricamalom épül Karcagon, jó évre számítanak a szőlős gazdák, a helyi termékek népszerűsítése továbbra is feladat, a családi gazdaságok kezében lehet az agrárium jövője - ezek voltak a hét hírei az Agrotrend.hu-n.

Hír: Jelentős forrásokat rendeltek a Nemzeti fehérjetakarmány-programhoz

2018. április 10. 07:58
 
Mintegy 470 millió forintból indulhat el idén az alternatív takarmánynövények felkutatását segítő Nemzeti fehérjetakarmány program – írta a Magyar Idők vasárnapi számában. A következő években további hétmilliárd forintot költene a génmódosított szója kiváltását célzó intézkedésekre a kormány.

Hír: Stratégiai kérdés a mezőgazdaság GMO-mentessége

2018. június 26. 10:32
 
Magyarország stratégiai kérdésként kezeli a mezőgazdaság GMO-mentes státusának megőrzését, és az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát – mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Kozárdon, egy szakmai konferencián.

Hír: Nagy István: Tovább erősíti a hazai GMO-mentes stratégiát az Európai Bíróság ítélete

2018. július 26. 14:35
 
GMO-k az új géntechnológiai eljárásokkal létrehozott szervezetek is – mondta ki az uniós testület

Hír: Itthon kellene tartani a GMO-mentes terményt

2018. szeptember 06. 09:00
 
Az Agrárminisztérium stratégiai célja, hogy 100 ezer hektárra növelje a szója termőterületét – jelentette be a napokban Nagy István agrárminiszter. A fehérjenövény vetésterülete – a támogatásoknak is köszönhetően – emelkedett az elmúlt években, idén azonban a zöldítési szabályok változása miatt a tavalyi 75 ezerről 60 ezer hektárra csökkent.

Hír: Kapós a GM mentes szója

2018. szeptember 24. 09:22
 
Beltartalmai értéke nem a legjobb, mégis előnyben van a magyar termény
 

Hír: Genetikailag módosított ételek

2021. október 18. 09:53
 
Manapság egyre többen ébrednek rá a környezettudatos életmód fontosságára. A genetikailag módosított állatok és ételek fontos szerepet játszanak a környezet egészségének alakulásában, azonban mégsem beszélnek róluk annyian, mint kellene.

Hír: Hamarosan génmódosított paradicsom kerülhet a tányérjára

2021. november 26. 09:18
 
Lassal eljön a génmódosított növénytermesztés időszaka: az éghajlatváltozás mellett az elvárosiasodás és a túlnépesedés is komoly terhet ró az agráriumra. A felgyorsított eljárással termesztett „tökéletes” élelmiszerek kifejlesztésén ugyan még nagy erőkkel dolgoznak, de hamarabb kerülhet génmódosított paradicsom a tányérokra, mint gondoljuk
«1234»