Kapcsolódó tartalmak: GMO mentesség

Hír: Agrárminiszteri tárgyalás Washingtonban

2016. április 18. 10:58
 
A tejpiaci válságról, az európai-amerikai szabadkereskedelmi tárgyalásokról és a GMO-mentesség fenntartásának ügyéről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter amerikai programjának első napján Washingtonban. A látogatáshoz időzítve az amerikai fővárosban és New Yorkban gasztronómiai termékbemutatót is tartanak magyar minőségi élelmiszerekből és borokból.

Hír: A magyar szójatermesztés előtt álló lehetőségek

2016. július 20. 08:10
 
Magyarország elkötelezett a GMO-mentes növénytermesztés mellett, és az FM célként tűzte ki azt is, hogy a GMO-mentesség a takarmány-előállításban is megvalósuljon. Ezért a hazai támogatási rendszer 2014-től az eddiginél erőteljesebben ösztönzi a szójatermesztést.

Hír: Fazekas Sándor a GMO-mentes élelmiszerek ellen érvelt

2016. szeptember 02. 08:29
 
Az uniós agrárminiszterek Franciaországban tárgyalnak A magyar gazdák érdekeit szolgáló uniós agrárforrások hosszú távú fenntartásának támogatása érdekében utazott Franciaországba Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Európai Unió (EU) agrárminisztereinek csütörtökön kezdődő megbeszélésére - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
 

Hír: A biztonságos élelmiszer-ellátás kulcskérdés

2016. december 05. 09:13
 
Egészséges, jó minőségű, biztonságos, GMO-mentes élelmiszereket kell termelnie a magyar gazdaságnak, miközben kíméljük a környezetet, óvjuk természeti értékeinket azért, hogy az utánunk jövő generáció is élvezhesse kincseit – fogalmazott a földművelésügyi miniszter a környezettudatos növénytermelésről és kertészeti termelésről rendezett szakmai fórumon.
 

Hír: Kedvező exportlehetőségek a biotermékek számára

2016. december 05. 09:18
 
Az európai tendenciákkal ellentétben hazánkban még mindig nem nőtt megfelelő mértékben az ellenőrzött ökológiai gazdálkodás alá vont területek nagysága - mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a XXIX. Biokultúra Tudományos Napon.

Hír: A mezőgazdaság az egyik leggyorsabban bővülő ágazat

2017. január 09. 08:20
 
A mezőgazdaság az egyik leggyorsabban növekvő ágazat, a nemzetgazdasági növekedés hajtómotorja volt 2016-ban - jelentette ki a földművelésügyi miniszter szerdán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.

Hír: Folyamatosan növekszik a génkezelt kukoricák európai vetésterülete

2017. január 11. 08:03
 
Európa közel sem GMO-mentes, a génmódosított kukorica termőterülete az EU tagországaiban is folyamatosan növekszik.

Hír: Egyre több a biotermelő hazánkban

2017. február 03. 08:05
 
Az Európai Unióban, ezen belül Magyarországon is dinamikusan emelkedik az ökológiai gazdálkodásba bevont területek nagysága 

Hír: A nem élelmiszercélú mezőgazdaságnak is van létjogosultsága

2017. március 28. 08:03
 
Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza-erőművének alapkövét hétfőn: a másfél milliárd forintos beruházással a kukorica-feldolgozó cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni.

Hír: Takarmányfehérje program a GMO kiváltására

2017. március 30. 08:41
 
Nemzeti takarmányfehérje programon dolgozik a Földművelésügy Minisztérium, amelynek célja az import GMO-s takarmány kiváltása – jelentette be az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Fazekas Sándor miniszter. Mint fogalmazott, a vásárlók többsége Magyarországon is elutasítja a GMO-s élelmiszereket, ezért az a cél, hogy az élelmiszerek után belátható időn belül az állatok takarmányozása is teljes egészében GMO-mentes legyen.
«123»