Kapcsolódó tartalmak: háború

Hír: Aggasztó kilátások: brutális élelmiszerdrágulást hozhat a háború a magyar boltokba

2022. március 02. 08:55
 
Közvetlenül nem gyakorol komoly hatást az orosz-ukrán háború a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari piacra, közvetetten azonban tovább növelheti az élelmiszerárakat – állapították meg az OTP Agrár szakértői. A hazai élelmiszer-ellátást jelentősen nem befolyásoló kereskedelmet folytatunk Ukrajnával, ezért az ott kialakult háborús helyzet miatt ellátási nehézségekkel nem kell számolni.

Hír: Állami szálláshelyek a kárpátaljai menekülteknek

2022. március 02. 08:59
 
Az orosz-ukrán konfliktus következtében kialakult helyzet kapcsán az állami erdőgazdaságok az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészcsillag Alapítvány operatív segítségével közel 100 menekültnek ajánlott fel azonnali szálláslehetőséget ellátással a határközeli erdei iskolákban – mondta Nagy István agrárminiszter.
Az Országos Erdészeti Egyesület az egész országban megkezdte az erdei turisztikai szálláshelyek felmérését az állami mellett a magán erdőgazdálkodók körében is, hogy szükség esetén az egész erdőgazdasági cégcsoport bevonásával további férőhelyeket biztosítsanak az Ukrajnából érkező rászorulóknak.  

Hír: Munkajogi kérdések, amelyekre a háborús helyzetben figyelni kell

2022. március 10. 08:07
 
A járványhelyzetből éppen kifelé araszoló munkáltatók az elmúlt napok, hetek háborús eseményei következtében új kihívásokkal szembesültek, melyek a munkajogi szabályok ismételt átgondolását teszik szükségessé. A kérdéses területeket a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal munkajogászai foglalták össze.

Hír: A magyar földeken is meglátszik a háború

2022. május 16. 09:27
 
Lassan befejeződnek a tavaszi mezőgazdasági munkák. A háború miatt egyes növényekből többet ültettek.

Hír: Nem tartunk a háborútól, ha a nyaralás a tét

2022. május 25. 10:28
 
Beindult a horvát szállások foglalása, összértékük több mint ötszöröse a tavalyinak. Jó ár, ingyenes lemondás, előleg nélküli foglalás és sok pozitív vendégértékelés mentén keres szállást a magyar. Bár a pandémia előtt már januárban lefoglaltuk horvátországi nyaralásunkat, idén ez inkább májusban kezdett el felpörögni - tájékoztatta lapunkat a Szállás.hu.

Hír: Nyár közepén jöhet a 800 forintos kenyér

2022. június 22. 09:31
 
A búza tonnánkénti ára a duplájára nőtt a háború miatt.

Hír: A HÁBORÚ MEZŐGAZDASÁGI VONATKOZÁSAIRÓL, A KAP STRATÉGIAI TERVEKRŐL ÉS A MAGYAR ASZÁLYHELYZETRŐL IS TÁRGYALTAK AZ UNIÓS AGRÁRMINISZTEREK BRÜSSZELBEN

2022. július 19. 08:15
 
Európát a háború és a brüsszeli szankciók miatt válság sújtja, amely az élelmiszerellátásra és árakra is kihat. A magyar agrárminiszter Brüsszelben is szót emelt amellett, hogy békére és azonnali tűzszünetre van szükség, hogy az ukrán gazdák el tudják végezni a mezőgazdasági munkálatokat.

Hír: Ezért jött most a rezsiemelés: egész Európa válságban van, mutatjuk az okokat

2022. július 20. 07:58
 
Jelen cikkünkben felfejtjük annak okait, mi okozta a válságot Eruópában, s ez hogyan gyűrűzött be Magyarországra is - nem meglepő módon a háborús helyzet a legnagyobb felelős a dologban, de azért egyáltalán nem csak egyedül okozza az energia-problémákat.

Hír: A háború és az aszály miatt most a biztonságos élelmiszer-ellátás is prioritás

2022. július 22. 08:26
 
A nemzeti agrárpolitika prioritása, hogy a mindennapi kenyeret mindenkor biztosítsuk a magyar emberek számára - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 31. Tusványos - Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvény keretében tartott kerekasztal beszélgetésen, csütörtökön.

Hír: Élelmiszerárak: ez még nem a háborús infláció

2022. július 22. 08:39
 
Az élelmiszerárakban a háború hatásait majd 2022 utolsó negyedévében kezdjük el érezni, jelenleg még a Covid-válság következményei mutatkoznak meg – hangzott el a Takarék AgrárTrend Index második negyedévi adatait bemutató tájékoztatón