Kapcsolódó tartalmak: hal

Hír: Mégis mi lehetett a szándékuk a jelöletlen pacallal?

2016. március 02. 19:26
 
A pacalt nem emberi fogyasztásra szánták, az okmányokon azonban nem jelölték az állati élelmezésre történő felhasználást.

Hír: Itt a nagy fogás! - Lecsapott a halkommandó

2016. május 31. 08:08
 
Egy mázsa fagyasztott, jelöletlen kősüllőt foglalt le egy zalaegerszegi halboltban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). Az ÁHSZ kiemelt feladata az orvhalászok és az általuk illegálisan zsákmányolt hal és haltermékek értékesítőinek leleplezése. Ennek érdekében egy év alatt csaknem 7000 horgászt és 136 halárusító helyet ellenőriztek a szakemberek.
 

Hír: Taroltak a hatóságok: sok szabálytalanság a balatoni halsütödékben

2016. szeptember 06. 08:04
 
4 nap, 23 település, 72 halárusító, valamint több mint 200 kg lefoglalt hal és haltermék a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) Balaton-parti akciójának fő mutatói. Az ellenőrzés sorozaton az üzletek mintegy ötödénél, 14 egységben tapasztaltak problémát a szakembereknek.

Hír: Hiába háborodott fel Orbán, alig van hal a Balatonban

2016. szeptember 08. 08:02
 
Kevés hal van a Balatonban, ezért már évek óta más területekről érkezik az ottani vendéglőkbe a hal Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Hiába kért sürgős megoldási javaslatokat Orbán Viktor miniszterelnök, a tó regenerálódásához évek kellenek.

Hír: Fokgazdálkodással növelik a tiszai halállományt

2016. szeptember 19. 09:17
 
Idén indult a fokgazdálkodás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalva határában, amelynek köszönhetően hosszú távon jelentősen gyarapodhat a tiszai halállomány. Az eddigi eredmények biztatóak, a szaporulat többségét pontyok és ezüstkárászok alkotják. Előbbiek szelektálás után a Tiszában találnak új otthonra, a tájidegen kárászokat pedig elszállítják vagy megsemmisítik.

Hír: Határérték feletti higany tartalom miatt kardhalsteaket vontak ki a forgalomból

2017. február 17. 08:03
 
A tagállamokat a kockázatról az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesítették, mert a termékből a megengedett határértéket (1 mg/kg) meghaladó mennyiségű  higany tartalmat mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok. A Vietnámból származó szállítmány egy belga vállalkozáson keresztül érkezett az Európai Unió területére, ahonnan egy holland közvetítőn keresztül Magyarországra is szállítottak.

Hír: Több élelmiszernek csökkenhet az áfája jövőre

2017. március 22. 09:45
 
Révbe érhet a hal áfacsökkentése, és az agrártárca mérsékelné a húsáruk, a felvágottak adótartalmát is – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az agrártárca a halhús mellett a telepített hal áfáját is csökkentené jövő januártól, de a vadhús, a tejtermékek, pékáruk, zöldség-gyümölcsök áfacsökkentése is terítéken van.

Hír: Éles szilánkokat találtak egy marokkói származású halkonzervben

2017. október 30. 10:26
 
Éles tárgyat talált a cseh hatóság egy marokkói előállítású, „makrélafilé napraforgóolajban” elnevezésű termékben. A 0,5 centiméternél kisebb szilánkokat tartalmazó halkonzerv egy piaci ellenőrzés során akadt fenn a rostán. A termékből Magyarországra és Szlovákiába is szállítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

Hír: Megkezdte a brutális nyári razziát a Nébih

2018. július 03. 08:30
 
Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amely július 1-jétől augusztus 20-ig tart. Ebben az időszakban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folyamatos ellenőrzéseket tart majd, a kormányhivatalok pedig elvégzik a szükséges vizsgálatokat. A hagyományos célterületek - mint a különböző fesztiválok és rendezvények - mellett idén ellenőrzik a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizekben élő halfajokból származó termékeket is.

Hír: Halat és vadat a mindennapokba

2020. február 18. 08:24
 
Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik kiemelt feladata a vad- és halhúsfogyasztás népszerűsítése. Ezeknek a húsoknak a gasztronómiáját kívánja konferenciasorozat keretében megismertetni a közönséggel az Egy a Természettel Nonprofit Kft. szervezőiroda. Az idei FeHoVa-n helyet kapó konferencia ezeknek a húsoknak a mindennapokba való beintegrálására hívja fel a figyelmet.
«12»