Kapcsolódó tartalmak: hús

Hír: Így tudhatnánk meg, honnan jön a tej és a hús

2016. május 13. 08:14
 
Kötelezővé kellene tenni a csomagoláson a tej- és hústermékek származását – szorgalmazza az Európai Parlament. A képviselők állásfoglalása nem kötelező érvényű.

Hír: A zöldek szerint túl sok! támogatást kapnak a hús- és tejtermelők

2016. július 13. 08:10
 
A zöldek azt javasolják, hogy csak annyi húst és tejet állítsanak elő az országban, amennyit a belső és külső piacokon biztonsággal értékesíteni lehet.

Hír: Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások

2016. szeptember 28. 07:55
 
Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások a Magyar Élelmiszerkönyvben azért, hogy a magyar fogyasztók az eddiginél is jobb minőségű élelmiszerekhez juthassanak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hír: Újabb ételeknek üzen hadat a kormány

2017. február 08. 15:13
 
Újabb élelmiszer kategóriákban tüntetnék el a silány termékeket, az idén többek között a gyorsfagyasztott élelmiszerekre jön egy rendelet - erősítette meg a Buksza információit a földművelésügyi tárca.

Hír: Szingapúrba viszik a magyar marha és nyúlhúst

2017. szeptember 28. 08:20
 
Az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Szingapúrban Fazekas Sándor aláírta azt a keret-megállapodást, amely után hamarosan megindulhat Magyarországról a marha- és nyúlhús exportja. A szerződést a dél-kelet ázsiai ország Nemzeti Fejlesztési Minisztériumának vezetőjével, LawrenceWonggal Szingapúrban kötötték – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Hír: A tejből gyorsan eltűnhet a GMO, de a sertés- és a baromfihúsból nem

2017. június 07. 21:16
 
A szarvasmarha-tenyésztésben a génmódosított (GMO) szója kiváltása viszonylag könnyen megoldható, a sertésnél és baromfinál viszont a nálunk jóval előrébb járó németeknek és osztrákoknak sem sikerült ezt elérni. Még évekig olyan húst kell tehát fogyasztanunk, amelyekben GMO-s importált alapanyag van, és ezt sokan potenciális veszélyforrásnak látják az emberi egészségre nézve. Hosszabb távon azonban szakértők szerint reális cél lehet, hogy a takarmányozásban kiváltsuk a génmódosított szóját, bár egyelőre hiányoznak az alternatív fehérjenövények. Most indul egy kormányzati fehérjeprogram, amelynek célja a jelenlegi helyzet javítása.

Hír: Mindig is tudni akarta a tökéletes steak titkát?

2017. augusztus 03. 09:27
 
A húsok feldolgozása előtt szinte mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mitől lesz vajon egy hús ízletes és porhanyós, mit árul el a hús színe és állaga. A legfontosabb minden eseteben a hús minősége, nem árt azonban ha tudjuk, hogy a kémiai folyamatok az állat levágását követően sem állnak le, így folyamatosan befolyásolhatják azt.
 

Hír: Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

2017. november 20. 08:13
 
Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Hír: Több mint 2,5 tonna húst, húskészítményt és fűszert vont ki a Nébih a forgalomból

2018. január 09. 11:11
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei számos műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságot tártak fel egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben. A hatóság az ellenőrzés során 2580 kg hús, húskészítmény és fűszer forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Hír: A határhoz közel jelent meg a vírus

2018. január 23. 11:15
 
Afrikai sertéspestis vírusát mutatta ki az ukrán állategészségügyi hatóság a Beregszászi járásban, Rafajnaújfalu közelében kilőtt vaddisznóból.