Kapcsolódó tartalmak: integráció

Hír: Győrffy Balázs: Integrációra van szükségük a termelőknek

2017. március 10. 09:12
 
Új alapok kellenek az agáregyüttműködésben

Hír: Szerződések revíziója: Győrffyék is beszállnak

2017. március 13. 09:04
 
Új alapokra kívánják helyezni a termékpálya szintű magyarországi agrárintegrációt. A javaslatcsomagot az ősszel vitathatja meg az Országgyűlés. Szabályoznák az integrációs szerződés tartalmát is.

Hír: A gazdák öntözésfejlesztési igényeit méri fel az agrárkamara

2017. november 21. 08:31
 
A Belügyminisztérium öntözési lehetőséget tud teremteni számos településen – mondta a Világgazdaságnak Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint az integráció a fennmaradás kulcsa.

Hír: Új integráció: jövő ősszel jönnek a fontos változások

2017. december 11. 08:35
 
Várhatóan a jövő évi országgyűlési választások után kerül a parlament elé a magyarországi agrárintegráció újraszabályozásáról szóló koncepció. A változtatások az agrárrendtartási törvénybe épülnének be, így azokat a képviselők egyszerű többséggel fogadhatnák el. A szabályozási tervek részleteiről is szó volt az idei Agrárszektor Konferencia című rendezvényen.

Hír: A termelői szerveződés a kiszolgáltatottságot is csökkenti

2019. március 14. 07:23
 
Országjáró körúton hívja fel a gazdák figyelmét a termelői együttműködések előnyeire a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A roadshow első eseményét március 12-én tartották Kaposváron.
 

Hír: Lezárult Mészáros Lőrinc agrárérdekeltségeinek nagy integrációja

2019. május 10. 10:16
 
Lezárult Mészáros Lőrinc agrárérdekeltségeinek nagy integrációja

Hír: Kevés az idénymunkás

2020. június 02. 07:50
 
Idehaza is egyre nehezebb a helyzet az idénymunkások távolléte ­miatt. A beutazási korlátozásokon ugyan külön lazított a kormány a mezőgazdasági munkák elősegítésére, ám a vendégmunkások hajlandóságán sok múlik. A hazai munkaerőpiacról is nehéz megfelelő számú munkavállalót találni a szezonális munkákhoz, külföldön pedig még rosszabb a helyzet.

Hír: A XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat az integrált Szent István Egyetem

2020. július 31. 07:26
 
Az agrár-felsőoktatás integrációval a XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat a megújuló Szent István Egyetem - közölte az agrárminiszter csütörtökön Gödöllőn.

Hír: Az erdőgazdálkodási integráció rejtelmei és visszásságai

2022. február 18. 09:54
 
Az erdőtulajdonosok az erdő használatának jogát 2020. július 1. óta erdőgazdálkodási integrációs szerződés keretében is átadhatják. Az első megismert szerződési ajánlatból azt látjuk, hogy a szerződés összeállítói sem járnak mindenben jó nyomon, illetve a szabályozás is több vonatkozásban aggályos.