Kapcsolódó tartalmak: Liga

Hír: Kilép a Ligából az egyik alapító

2018. november 27. 07:34
 
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kilép a Liga szakszervezeti szövetségből, amelynek 30 évvel ezelőtt alapító tagja volt – írja a 24.hu Szűcs Tamás, a szakszervezet elnöke közleménye nyomán.

Hír: A LIGA és a MOSZ közleménye

2018. december 10. 13:06
 
A Munkástanácsok Országos Szövetsége és a LIGA Szakszervezetek bízott a jogalkotás normális menetében, működésében, ezért elnézést kérünk mindazoktól, akik előre megjósolták a lezajló folyamatok végkimenetelét.

Hír: A Magyar Idők úgy tudja: senkit nem érint a négyszáz túlóra

2019. január 11. 09:59
 
A Magyar Idők úgy tudja, az elvi lehetősége sincs meg a négyszáz túlóra ledolgoztatására azzal a munkavállalóval, akivel az év első napjaiban nem írattak alá erre vonatkozó szerződést.

Hír: Senkit nem érint a 400 óra túlóra

2019. január 11. 10:05
 
MÁRA KIDERÜLT, VALÓTLANSÁGOKAT ÁLLÍTOTTAK A RABSZOLGATÖRVÉNYEZŐ SZAKSZERVEZETEK

Hír: A LIGA Szakszervezetek felülvizsgálná a Munka törvénykönyvét

2019. január 28. 11:02
 
2019. január 22-én az InfoRádió Aréna című műsorában a Liga Szakszervezetek elnöke azt mondta, az elmúlt időszakban előtérbe került túlóraszám-emelés csak egyike a vitás pontoknak, továbbá kiemelte, indokoltnak tarják a 2012 óta eltelt joggyakorlat figyelembevételével a Munka törvénykönyve teljes revízióját

Hír: Előmozdítaná a szociális párbeszédet a LIGA Szakszervezetek

2019. február 08. 08:51
 
Nem tett jót a szakszervezeteknek a túlóratörvény elleni megmozdulások politikai színezete, és habár a szociális párbeszéd valóban döcögős idehaza, a feleknek a tárgyalóasztal mellett kell a munkavállalók érdekét képviselni, a politikusok céljaitól elhatárolódva – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Mészáros Melinda. A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a képviseleteknek a valós munkavállalói igények mentén kell végezniük a dolgukat, amelyre jó példa az Audi dolgozóinak sztrájkja is.

Hír: Akkora volt a baj az autóipari cégnél, hogy a sztrájkot a szakszervezet akadályozta meg

2019. február 22. 08:46
 
Pattanásig feszült helyzet alakult ki az elmúlt hetekben Székesfehérvár legnagyobb munkáltatója és adófizetője, a Denso üzemében, ahol a szakszervezetnek kellett lecsendesítenie az embereket, hogy elkerüljék a sztrájkfenyegetést - állítják a Liga helyi képviseleténél. A cég szerint azonban nem volt szükség "erőfitogtatásra", mert a helyzetet demokratikusan kezelték.

Hír: Nem csak az Audi példája hat

2019. február 25. 07:48
 
Példás megállapodást ért el a LIGA Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet a DENSO Gyártó Magyarország Kft.-nél 2019. február 19-én Székesfehérvárott.

Hír: A LIGA Szakszervezetek munkaerőpiaci javaslatai

2019. október 24. 08:07
 
A LIGA Szakszervezetek 2019. október 11-én nyilvánossá tette munkaerőpiaci javaslatait, azért, hogy azokat a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottsága napirendjére tűzze. A javaslatok érintik többek között a közfoglalkoztatást, a közalkalmazotti szférában foglalkoztatott munkavállalók bérezését, vagy az illegális vállalkozások kérdéskörét.

Hír: Műhelymunka

2019. november 06. 14:22
 
A LIGA Szakszervezetek Elnöksége 2019. november 5-én a LIGA Szakszervezeteket érintő szakszervezet-politikai kérdésekről megbeszélés-sorozatot kezdett a székházában.