Kapcsolódó tartalmak: Liga

Hír: A szakszervezetek kétszámjegyű minimálbér-emelést akarnak jövőre

2019. november 26. 08:40
 
Újra kell tárgyalni a korábbi bérmegállapodást, mert a makrogazdasági adatok eltérnek a várttól – mondta a Hangolóban a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda szerint a gazdasági növekedés is nagyobb, az infláció is magasabb és egy százalékkal nőtt a termelékenység, így a korábban elfogadott 8 százalékos minimálbér-emelés helyett lehet kétszámjegyű is a bővülés. Konkrét számokról még nem beszélt, de szerinte minden munkáltató ki tudja gazdálkodni a legalább 10 százalékos növekedést.

Hír: Folytatódnak a műhelymunka-megbeszélések

2020. január 22. 09:37
 
2020. január 21-én a LIGA Szakszervezetek folytatta a megbeszéléssorozatát, amely műhelymunka címmel immár a harmadik, és amely ez alkalommal a szakszervezetek politikai pártokkal való kapcsolatának témakörét járta körül.

Hír: Béremeléssel kezdd az évet!

2020. február 24. 08:00
 
Van olyan vállalati kollektív szerződés is, amelyben a kezdő bér a minimálbér másfélszerese – tudtuk meg dr. Bognár Ferenc közép-dunántúli referenstől, akit arról kérdeztük, hogy az általa felügyelt régió szakszervezeteinek milyen mértékű béremeléseket sikerült kiharcolniuk.
 
Van, ahol már lezárult a bértárgyalás, és megszülettek a megállapodások, de sok helyen még tárgyalunk – válaszolja dr. Bognár Ferenc a régió béremeléseinek mértékét firtató kérdésemre. 

Hír: Magasabb a fizetés, ahol működik szakszervezet

2020. március 02. 10:19
 
Az aktív korosztályhoz tartozók számának csökkenésével még nagyobb lehet a munkaerőhiány
 

Hír: Közös szakszervezeti vélemény a koronavírusról

2020. március 12. 07:37
 
2020. március 11-én az Európai Szakszervezeti Szövetség magyarországi tagszervezetei közös véleményt hoztak nyilvánosságra a „koronavírus” kapcsán kialakult munkajogi kérdésekről

Hír: Mit tehetsz a járvány megelőzése érdekében?

2020. március 16. 10:48
 
Nem csak a munkáltatók, a munkavállalók is sokat tehetnek a koronavírus járvány megelőzése érdekében. Tudjuk, hogy a személyi higiénia betartása nagyon fontos. Azonban, hogy a munkavégzés biztonságossá tétele érdekében több olyan intézkedést is kezdeményezhetünk, amelyekről a szakszervezeteink állapodhatnak meg a munkáltatóval. 

Hír: Az egészségügyi helyzet kezelésével egy időben kell foglalkozni a gazdasági helyzettel

2020. március 26. 08:10
 
A gyermekük miatt otthonmaradók számára táppénz biztosításával, a fizetés nélküli szabadság szolgálati időként való elismerésével, a fogyasztás élénkítése érdekében pedig kamatmentes kölcsönökkel kellene enyhíteni a mostani válsághelyzetet – nyilatkozta Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a HVG-nek. A szakember szerint felelőtlenség lenne megjósolni, hány ember veszítheti el az állását, de az biztos, bizonyos ágazatok már most is túl vannak a tűréshatáron. Interjú.

Hír: A munkáltatók is tanúsítsanak szociális érzékenységet!

2020. március 27. 08:14
 
2020. március 26-án a LIGA Szakszervezetek megfogalmazta álláspontját a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénak a válság kezelésére nyilvánosságra hozott javaslataival kapcsolatban.

Hír: Elfogadhatatlan a kétéves munkaidőkeret!

2020. április 16. 07:10
 
2020. április 15-én – videókonferencia keretében – ülést tartott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. Az ülésen tájékoztatás hangzott el a foglalkoztatási helyzetről és a gazdaságvédelmi intézkedésekről. A LIGA Szakszervezetek szerint elfogadhatatlan a kormány eljárása, amivel lehetővé tette a 24 havi munkaidőkeret bevezetését.

Hír: Átdolgozzák a bértámogatási rendszert

2020. április 21. 08:09
 
2020. április 20-án – videókonferencia keretében – ülést tartott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. Az ülésen tájékoztatás hangzott el a foglalkoztatási helyzetről és a gazdaságvédelmi intézkedések kibővítéséről. A Gazdaságvédelmi Akcióterv móldosításával többen, könnyebb feltételekkel kaphatnak majd bértámogatást.