Kapcsolódó tartalmak: liszt

Hír: Beérett egyes malmoknál a lisztáremelés

2017. augusztus 31. 09:11
 
Miközben itthon a malmok a tavalyinál magasabb árat adnak a jó minőségű búzáért, az exportpiac továbbra is nyomott.

Hír: Drágul a liszt és a kenyér

2018. február 06. 09:06
 
A tavalyi aratást követő 15 százalékos lisztáremelés után a következő egy-két hónapban az átadási ár további mintegy 10 százalékos növekedésével lehet számolni - szemlézi az MTI Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének főtitkárának a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatát.

Hír: Huszonegy liszttermék minden szempontból megfelelt

2018. március 01. 08:15
 
Búzafinomliszteket ellenőrzött Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Biztonsági gond nem akadt a termékekkel, de minőségi és jelölési probléma miatt végül öt lisztnél eljárást indítottak a hivatal szakemberei.

Hír: Alternatív lisztből alternatív kenyér

2018. július 04. 07:32
 
A történelem során számtalan gabonaféle lisztjéből sütöttek kenyeret. Idővel az egyik legfőbb kenyérgabona a búza lett, amely az egyik legnagyobb területen előforduló gabonaféle, hiszen a sivatagok és a sarkvidékek kivételével szinte mindenütt termesztik. A népélelmezésben elfoglalt szerepével kiemelkedik a többiek közül.

Hír: Drágul a liszt novemberben és januárban is

2018. október 26. 10:35
 
Az aratás után végrehajtott, 8-9 százalékos lisztáremelés után október végén, november elején újabb, 10 százalékot meghaladó áremelést jelentenek be a malomipari cégek

Hír: Miért lesz folyton drágább a kenyér?

2018. október 29. 09:53
 
20 százalékkal is emelkedhet év végéig a kenyérgabona ára, de a legfőbb ok és probléma a munkaerőhiány és a villamos energia drágulása.

Hír: Étkezési búzaliszttel kevert tönkölybúza liszteket vont ki a forgalomból a Nébih

2019. április 04. 07:41
 
Közérdekű bejelentés alapján vizsgált 100% tönkölybúza liszteket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatósági ellenőrzés során bebizonyosodott, a termékek nagy mennyiségben közönséges étkezési búzalisztet tartalmaznak. A Nébih kötelezte a forgalmazót a tönkölybúza liszt megnevezésű termékek forgalomból való kivonására, függetlenül azok minőségmegőrzési idejétől.