Kapcsolódó tartalmak: MGYOSZ

Hír: MGYOSZ: A munkaerőhiány demográfiai gyökerű

2017. augusztus 01. 07:54
 
A munkaerőhiány gyakorlatilag kisebb vagy nagyobb mértékben már minden ágazatot sújt - mondta a szövetség alelnöke

Hír: MGYOSZ: A szakképzés átalakításában szerepet kell kapniuk a munkaadói szövetségeknek

2017. november 08. 07:44
 
"Le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást"

Hír: 200 ezer új munkavállaló hiányzik a magyar piacról – a béremelés önmagában nem megoldás

2017. november 20. 09:28
 
Az egyre növekvő hazai munkaerőhiány már nemzetgazdasági problémákat okoz – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a  Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), akik szerint a hazai szakképzési rendszer megújítása az egyik legkomolyabb lehetőség a kihívás hosszútávú kezelésére. A szervezet egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot rendez idén ősszel, hogy meghallgassa és összegezze a jelenlegi szakképzési rendszer problémáit, most a fővárosban került sor többoldalú egyeztetésre.

Hír: Ezért ne szenvedjen munkabalesetet

2018. május 03. 07:55
 
A munkabalesetek teljes költségének 77 százaléka a munkavállalót terheli, a munkáltatóra a teljes költség 5 százaléka hárul, a fennmaradó költség a társadalom terhe - állapítja meg az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) vezetésével készült felmérés. A tanulmány kitér a munkabalesetek csökkentése érdekében teendő lépésekre.

Hír: A munkáltatók januártól csökkentenének

2018. augusztus 07. 09:51
 
Az MGYOSZ alelnöke szerint, ha már jövő januárban csökken a szocho, akkor nagyobb mértékben nőhet 2019-ben a minimálbér, mint ha csupán júliustól válik hatályossá az adó mérséklése.

Hír: MGYOSZ: januártól csökkenjen a szocho!

2018. október 11. 08:51
 
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége nem gondolkozik két számjegyű béremelésben 2019 vonatkozásában, már jövő januártól 2 százalékkal csökkentené a szochót, és optimalizálná a cafeteriát érintő adóterheket.

Hír: "Rabszolgatörvény": megszólalt a munkaadói oldal is

2018. november 28. 08:00
 
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) munkaadói oldala elfogadja a 3 éves munkaidőkeret és a 400 óra túlmunka bevezetését, de azt javasolja a kormánynak, hogy a munka törvénykönyvének módosításakor ezek csak lehetőségként kerüljenek be a törvénybe, ne általános szabályként - fejtette ki Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a VKF monitoring bizottságának keddi ülése után az MTI-nek.

Hír: Közösen lépnek fel a munkaerőhiány ellen a munkaadók és a munkástanácsok

2019. szeptember 26. 08:54
 
Közösen dolgozott ki javaslatcsomagot a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) a munkaerőhiány kezelésére.

Hír: A munkáltatók is tanúsítsanak szociális érzékenységet!

2020. március 27. 08:14
 
2020. március 26-án a LIGA Szakszervezetek megfogalmazta álláspontját a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénak a válság kezelésére nyilvánosságra hozott javaslataival kapcsolatban.