A munkáltatók is tanúsítsanak szociális érzékenységet!

2020. március 27. 08:14
2020. március 26-án a LIGA Szakszervezetek megfogalmazta álláspontját a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénak a válság kezelésére nyilvánosságra hozott javaslataival kapcsolatban.
A LIGA Szakszervezetek álláspontja az MGYOSZ 2020. március 23-án kiadott javaslataival kapcsolatban

 

A LIGA Szakszervezetek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), valamint más munkáltatói és munkavállalói szövetséggel is együttműködésben - előzetes szakmai egyeztetéseket követően - számos kérdésben juttatta el az elmúlt években javaslatait a döntéshozók részére. Éppen ezért megdöbbenéssel és értetlenül fogadtuk az MGYOSZ sajtóban közzétett „COVID- 19: Az MGYOSZ javaslatai a gazdasági válság kezelésére” címet viselő elképzeléseit.

A javaslat-csomag számos általános elemével egyetértünk, ezek az alábbiak:

  • az egész társadalom széleskörű és fegyelmezett összefogása szükséges a jelenlegi egészségügyi és gazdasági válsághelyzet kezelése érdekében,
  • minden megtett vagy megtenni tervezett intézkedés valamennyi gazdasági szereplő (munkavállalók, munkaadók, egyének) kiegyensúlyozott érdekét szolgálja,
  • legyen jelen a normativitás mellett a szociális érzékenység,
  • gyors, minden a válsággal érintett ágazatot, foglalkoztatót és foglalkoztatottat érintő koherens intézkedések kiadása a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek megteremtése érdekében.

Fentiekkel teljesen szembenállónak és elfogadhatatlannak tartjuk azonban a munkajogi szabályok egyoldalú, kizárólag a munkáltató intézkedésén alapuló, nemzetközi normákat is több ponton súlyosan sértő javaslatokat.

A javaslat átmeneti jelleggel (melynek időtartamáról nem tesz említést) helyi egyeztetések nélkül (!) egyoldalú munkáltatói intézkedések körébe vonná többek között a munkaköri leírásoktól való eltérés lehetőségét, a következő évre vonatkozó szabadságok kiadásának és elszámolásának szabályait, a csoportos létszámcsökkentés eljárási rendjét pedig felfüggesztené. Ezek a munkajogi szabályozás körét érintő javaslatok ellentétesek az MGYOSZ által is deklarált társadalmi konszenzus igényével, az Európai Unió munkáltatók és munkavállalók közös megegyezésén alapuló válságkezelési irányával, nem szolgálják a munkavállalók egyébként is elnehezült helyzetének kezelését, valamint tovább növelhetik a munkavállalói kiszolgáltatottságot.

A munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői részéről együttes, felelős és valóban mindkét képviselt csoport és az egész társadalom érdekét szolgáló fellépés szükséges. Nem javít a helyzeten, sőt kifejezetten káros, ha egy csoport, jelen esetben a munkavállalók azt a következtetést vonhatják le egyes javaslatokból, hogy miközben mindannyiunk érdekében, sokszor egészségüket is kockáztatva végzik napi feladataikat, viszonzásképpen érdektelenné válik a véleményük, beleegyezésük.

Mindannyian látjuk, értékeljük és elemezzük a gazdasági folyamatokat és igyekszünk olyan javaslatokat letenni a döntéshozók asztalára, melyek a további működés alapjai lehetnek mindannyiunk érdekében. A javaslatok azonban nem hozhatnak egyetlen réteget sem vállalhatatlan helyzetbe. A hazai szakszervezeti konföderációk ebben a kritikus pillanatban is támogattak és támogatnak minden olyan központi intézkedést (lásd. adó- illetve járulék elengedés, hiteltörlesztések ideiglenes felfüggesztése, stb.), amely a vállalkozások helyzetének javítását szolgálják, ezzel a munkahelyek megőrzését is biztosítva.

Kérjük, hogy a munkáltatói oldal is tanúsítson kellő empátiát és szociális érzékenységet a munkavállalók irányába! A válság előtti időszak bebizonyította, hogy megfelelő felkészültségű munkavállalók nélkül a vállalkozások nem működhetnek.

Ennek szellemében hangoljuk össze munkánkat, a megfelelő és rendelkezésre álló érdekegyeztető fórumok keretében minél gyorsabban fogadjunk el közös javaslatokat, iránymutatásokat a veszélyhelyzeti időszak problémáinak kezelése és gazdaság későbbi „újraindítása” érdekében.

Budapest, 2020. március 26.

LIGA Szakszervezetek

 

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Te is ülőmunkát végzel? Az egészségeddel játszol, ha ezekre nem figyelsz

2019. november 06. 15:08
Az irodai munka általában nem csak 8 óra ülést jelent, hiszen akkor is ülünk, amikor munkába menet vezetünk, tömegközlekedési eszközön utazunk, vagy este vacsorázunk, tévézünk. Nem is gondolnánk, de a hosszan tartó rossz testtartás miatt gyakrabban lehet fejfájásunk, a sok ülés hatással lehet az emésztésünkre, nem is beszélve az ereinkről és ízületeinkről.

A munkaerő megtartásáról szólhat 2022 az álláspiacon

2022. április 06. 07:46
Nem lesz jelentős hatással a magyar munkaerőpiacra az ukrán menekültek felvétele - prognosztizálta a RecruiTECH toborzási konferencián Madár István a Portfolio vezető elemzője. Sok a kedvezőtlen politikai és gazdasági tényező, a munkaadók idén a megtartásra koncentrálnak, mert elbocsátani és újra toborozni sokkal költségesebb. A szakmai rendezvényen szó esett még egyebek mellett a digitális munkavállalói élményről, a készségek alapján történő előszűrésről és az offline és az online állásbörzék szerepéről. Tudósításunk.