Kapcsolódó tartalmak: munkaerőhiány

Hír: Közösen lépnek fel a munkaerőhiány ellen a munkaadók és a munkástanácsok

2019. szeptember 26. 08:54
 
Közösen dolgozott ki javaslatcsomagot a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) a munkaerőhiány kezelésére.

Hír: Az akut munkaerőhiány stratégiai kihívás

2019. október 08. 08:26
 
Váratlanul érte az ország közvéleményét a jászberényi Electrolux gyár bezárása, különösen az ezzel járó mintegy nyolcszáz fő elbocsátásának bejelentése. Vajon ez trendfordulót jelent a versenyszféra ma már akuttá váló munkaerőhiányos helyzetében? Ennek az izgalmas fejleménynek járok most utána, s azt boncolgatom, hogy milyen folyamatok zajlanak a felzárkózó magyar gazdaságban, annak munkaerőpiacán.

Hír: Japán-amerikai együttműködés hozhatja el a mezőgazdaság legújabb robottraktorát

2020. október 20. 09:19
 
Partnerségre lépett a Kubota az Nvidiával. A japán mezőgazdasági gépgyártó az amerikai számítástechnikai vállalattal közösen fogja kifejleszteni az önvezető robottraktorait. A tervek szerint az Nvidia grafikus processzoraival, mesterséges intelligenciájával és kameráival a Kubota traktora képes lesz a teljesen önálló munkavégzésre.

Hír: Mihez kezdjenek az autógyártók a munkaerőhiánnyal?

2021. május 25. 09:52
 
Ismét azzal kell szembesülni az amerikai autógyártóknak, hogy nincsen elég megfelelő képzettséggel rendelkező jelentkező az állások betöltésére. A gyártók emiatt különböző megoldásokhoz folyamodnak, leginkább képzéseket indítanak a kevésbé kvalifikált álláskeresők vagy dolgozók számára.

Hír: Súlyos gondokat okoz a munkanélküliség és munkaerőhiány: még korátsincs vége a válságnak

2021. június 03. 12:00
 
A mostani válság nem hasonlít a 2008-ashoz: mélyebb, ugyanakkor sokkal gyorsabb lesz a kilábalás. Bizonyos problémáktól viszont nem szabadulhatunk: a munkaerőhiány például már újra itt van velünk, csak más formában - mondta el Porfolio HR Revolution 2021 Konferenciájának nyitóelőadója, Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Baja Sándor a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a konferencia második előadásában azokról a demográfiai kihívásokról beszélt, melyekkel szembe kell néznie az országnak, de szót ejtett 2021 legfontosabb toborzási eszközeiről, ahogy az elmúlt hónapok főbb munkaerőpiaci folyamatairól is.

Hír: Varrónőkből képzett hegesztőket! - így kezelte a munkaerőhiányt a vállalat

2021. június 11. 08:16
 
Merjünk kilépni a sémákból, tapossuk ki a járatlan utakat! Férfiasnak gondolt szakmákban is lehet női munkaerőt alkalmazni. Ez a tanulsága a Viessmann Technika Dombóvár Kft. toborzási akciójának. A cég a hiányszakmának számító AVI hegesztő munkakörbe szakmai tapasztalat nélküli női jelentkezőket vett fel és tanított be - sikerrel.

Hír: Elviselhetetlen a munkaerőhiány – nehéz helyzetbe került a szállodaipar

2021. július 14. 09:03
 
A járványhelyzet és az ebből adódó járványügyi korlátozások a szállodákat nem csupán a hirtelen bezuhanó kereslet és az ebből következő bevételkiesés miatt érintették negatívan. Meghatározó problémának bizonyul a szektort érintő bizonytalanság kapcsán kialakult munkaerőhiány, mely a fővárosban érzékelteti leginkább a hatását. A szállodák üzemeltetői béremelésekkel és átcsoportosításokkal törekednek a helyzet megoldására.

Hír: Most csak az nem tud elhelyezkedni, aki nem akar – állásdömping a munkaerőpiacon

2021. július 23. 12:51
 
A belföldi turizmus és vendéglátás munkerőhiánya rekordokat döntöget, és a kereskedelem is élénk évre számíthat. Mindezekhez munkaerő szükséges. A munkaerő toborzás a munkanélküliek magas száma ellenére sem könnyű feladat. Szezonális munkákra pedig nehéz jó munkaerőt találni. A 2021-es nyár munkaerőpiaci helyzetéről és a növekvő állásdömpingről Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary ügyvezető-tulajdonosa beszélt.

Hír: Esze ágában sincs visszamenni dolgozni a turizmusba azoknak, akik a járvány miatt elmentek

2021. augusztus 19. 12:06
 
Tízezrek hiányoznak a hotelekből és éttermekből

Hír: 70 százalékkal emelkedett az álláshirdetések száma tavaly óta

2021. október 12. 08:21
 
Csúcson a munkaerőpiac, jelentős a munkaerőhiány