Kapcsolódó tartalmak: munkaerőhiány

Hír: A mezőgazdaság megköveteli a szorgos kezeket

2021. november 04. 13:56
 
A statisztikai adatokból kiderül, hogy éppen akkor csökkent a mezőgazdaságban dolgozók száma, amikor a munka dandárja megkövetelné a szorgos kezeket.

Hír: Fokozódik a munkaerőhiány, béremeléssel tartanák meg a dolgozókat

2021. november 11. 11:44
 
K&H kkv-bizalmi index

Hír: A kötelező oltás épp azokon a területeken vezet munkaerőhiányhoz, amelyek már így is az összeomlás szélén állnak

2022. január 10. 09:19
 
Sok szakmában néhány ember hiánya is katasztrófához vezetne

Hír: Munkaerőhiány-megoldásra javaslatok a turizmusban

2022. május 25. 10:30
 
Eddig idegen megoldásokkal barátkozik a szakma.

Hír: Az infláció és a munkaerőhiány is pörgeti a bérdinamikát

2022. június 28. 09:57
 
Kényszerhelyzetben vannak a vállalatok: ha meg akarják tartani alkalmazottaikat, akkor a magas infláció miatt muszáj bért emelniük. A fogyasztói árak növekedése és a munkaerőhiány miatt az idén a bérdinamika is magasabb lehet a vártnál. 2022. június 27-én a Magyar Nemzet Suppan Gergelyt, a Magyar Bankholding vezető elemzőjét és Mészáros Melindát, a Liga Szakszervezetek elnökét kérdezte a bérnövekedésről.

Hír: Sziesztával védekeznek a balatoni vendéglátóhelyek a hőség és a munkaerőhiány ellen

2022. július 07. 08:17
 
A Balatonnál idén is visszatérő probléma a munkaerőhiány, főként a vendéglátásban ahol sokak szerint már-már „horrorbérekért” keresnek szakácsot, felszolgálót, sőt még zöldségelőkészítőt is.

Hír: A Fülöp-szigetekről érkezhet a megoldás a növekvő munkaerőhiányra?

2022. július 11. 08:23
 
Az elmúlt néhány évben elsősorban a termelő szektorban egyre nagyobb számban jelentek meg vendégmunkások, mert sok területen és térségben már lényegében „elfogyott” a bevethető magyar munkaerő. Azonban mára eljutottunk oda, hogy már a környező országokban sem találni megfelelő számban olyan dolgozókat, akik segíthetnének orvosolni az egyre égetőbb hazai munkaerőhiányt. A háború bizonytalanságai pedig még tovább súlyosbíthatják ezt a helyzetet.

Hír: A munkaerőhiányt is enyhítheti a megkönnyített munkaerőimport

2022. július 21. 08:16
 
Főleg a kékgalléros munkakörökben mutatkozó akut deficiten segíthet, hogy kilenc unión kívüli országból egyszerűsített eljárással hozhatnak Magyarországra külföldi munkavállalókat a minősített munkaerőkölcsönzők. Az ennek gyakorlatba ültetéséhez szükséges tudnivalókat az euJobs HR-Group gyűjtötte össze.

Hír: Ismét munkaerőhiány van több ágazatban

2022. augusztus 22. 12:16
 
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán júniusi kereseti, míg csütörtökön júliusi munkaerőpiaci adatokat közöl. A foglalkoztatás a koronavírus előtti szintet is meghaladta.
«1234»