Kapcsolódó tartalmak: munkaszüneti nap

Hír: Új munkaszüneti nap lehet még idén! Nagypéntekről tárgyal a parlament

2017. február 22. 08:12
 
Tizenegyre nőhet idén a munkaszüneti napok száma, amennyiben az Országgyűlés elfogadja az emberi erőforrások minisztere által beterjesztett törvényjavaslatot arról, hogy nagypéntek is munkaszüneti nap legyen. A törvényjavaslatról hétfőn este vitáztak a parlamenti képviselők.

Hír: Nem lesz újabb munkaszüneti nap? Sokan ellenzik

2017. október 13. 08:57
 
A kormányzat, a szakszervezetek és a munkaadók is sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) monitoring bizottságának első őszi ülésén csütörtökön. A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról azonban parázs vita alakult ki.

Hír: Tovább folyik a harc az új munkaszüneti napért

2017. november 09. 12:19
 
A szakszervezetek továbbra is vitatják, hogy rontaná az ország versenyképességét az újabb munkaszüneti nap, azaz inkább újabb fél nap, ha december 24-e szabadnappá válna. Svédországban például több a munkaszüneti nap, mint Magyarországon, mégis hasít a gazdaság.

Hír: A 2018-as év első munkanapjának legfontosabb táblázata

2018. január 09. 09:46
 
Habár már hónapokkal ezelőtt megjelent a rendelet a 2018-as munkaszüneti napokról és szombati munkanapokról, azonban az idei év első munkanapján nem árt ezeket újra elővenni. 

Hír: Húsvét után: mi jár a ledolgozott munkaszüneti napokra?

2019. április 23. 08:52
 
Nagypéntek és húsvéthétfő napjain az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalók pihentek, megemlékeztek, ünnepeltek. Nem mindenki tölthette azonban otthon a családjával ezeket a munkaszüneti napokat. Dolgoztak az éttermekben, a kirakodóvásárokban, a hibaelhárításban. Az egészségügyi dolgozók, közüzemi szolgáltatók is e körbe tartoznak. Kik oszthatók be rendes és rendkívüli munkavégzésre? Hogyan járjunk el a bérpótlékok elszámolása során?

Munkaszüneti nap – Ki? Mennyiért?

Hír: Dolgozott húsvétkor? Ilyenkor jár érte pluszpénz

2019. április 24. 09:01
 
Munka törvénykönyve

Hír: Szabira mentem, de dolgozom

2019. június 27. 08:27
 
Több fejér megyei és borsodi gépipari cégnél is rendkívüli munkaidőt rendeltek el tavaly a munkaszüneti napokon. Ezt a munkáltatók a hatályos törvények alapján nem tehették volna meg. Csak ott lehet ugyanis munkaszüneti napra berendelni a dolgozókat, ahol egész évben folyamatos üzem van - derül ki munkaügyi hatóság tavalyi ellenőrzési tapasztalatait összefoglaló pénzügyminisztériumi jelentésből, amelyet a Népszava közölt.

Hír: Úgy érzi, nincs értelme a szombati munkanapnak? Utánajártunk, így van-e

2019. augusztus 09. 07:55
 
Van bármi értelme egy szombati munkanapnak? Sokaknak fog eszükbe jutni ez a kérdés hétvégén, amikor az augusztus 19-i, hétfői nap helyett kell bemenni munkába. Gyakran próbálnak számolgatni, mennyit ér egyetlen ledolgozott nap, és ennek nem nagyon örülnek a statisztikusok.

Hír: Háromszoros fizetés is járhat munkaszüneti napi munkavégzésért

2020. december 07. 09:54
 
A Kúria a 2020. november 2. napján közzétett ítéletében megerősítette, hogy a hétköznapra eső munkaszüneti napon is munkát végző munkavállaló számára munkabérén felül távolléti díj is fizetendő. Sőt, munkavégzés esetén a munkavállalót bérpótlék is megilleti. A döntés részleteit (Kfv.VII.37.342/2020/7.) az alábbiakban ismertetjük: