Kapcsolódó tartalmak: Németország

Hír: Németország továbbra is a magyar agrárium biztos partnere

2016. március 21. 08:11
 
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hivatalában fogadta dr. Heinz-Peter Behr német nagykövet urat, aki tavaly szeptember óta immár második alkalommal lát el Magyarországon diplomáciai szolgálatot.
 

Hír: Csődbe ment a világ első vegán bolthálózata

2017. január 19. 08:04
 
Csődbe ment a világ első teljesen vegán, vagyis semmiféle állati eredetű árut nem forgalmazó élelmiszerbolt-hálózata Németországban. A Veganz a kereslet csökkenésével indokolja a boltbezárásokat.

Hír: Munkavállalás Németországban - trükkök nélkül

2017. február 09. 07:46
 
2017. február 7-én a Friedrich Ebert Alapítvány támogatásával tájékoztató rendezvény keretein belül mutatták be Budapesten a német DGB szakszervezeti konföderáció Tisztességes Mobilitás című projektjét, s az ehhez kapcsolódó, a németországi munkavállalást segítő tájékoztató kiadványt, melynek címe „ A tudás biztonság!”.

Hír: Németország és Románia kapkod a magyar halért

2017. február 10. 07:55
 
Jól alakult a tavalyi év a haltermelés szempontjából. Ám a 6 kilogrammos fejenkénti halfogyasztás még mindig nagyon alacsony. Ezen próbálnak idén is változtatni a szakemberek.

Hír: Lépten-nyomon fipronil a németeknél

2017. október 11. 07:45
 
Tojáslikőrtől száraztésztáig számos élelmiszerben mutattak ki fipronilt Németországban a növényvédőszer-hatóanyaggal szennyezett tojások ügyében végzett elemzések - írta kedden a Süddeutsche Zeitung című lap, amely szerint a hatóságok megpróbálták eltitkolni az eredményeket.

Hír: Lazább munkaidő-szabályozást javasolnak Németországban

2017. november 15. 10:38
 
A német gazdaság versenyképességének érdekében rugalmasabbá kell tenni a munkaidőről szóló szabályokat – sürgeti a német kormány mellett működő független gazdaságpolitikai tanácsadó testület, az úgynevezett gazdasági bölcsek tanácsa.

Hír: 28 órás munkahetet akar a legnagyobb német szakszervezet

2018. január 09. 10:44
 
Figyelmeztető sztrájkot tartott a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall, amely a többi között azt követeli, hogy vezessék be a 28 órás munkahetet - írja az MTI.

Hír: Agrárdiplomáciai nagyüzem várható Berlinben

2018. január 19. 09:53
 
Dr. Fazekas Sándor vezetésével a Földművelésügyi Minisztérium delegációja Berlinben részt vesz a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche – IGW) kiállításon, ahol a rendezvény kapcsán várhatóan 16 külföldi tárcavezetővel egyeztet az új uniós közös agrárpolitikáról, valamint a legaktuálisabb szakpolitikai kérdésekről.

Hír: Német precízió: 5400 tonna hulladék 95 százalékát újrahasznosították

2018. augusztus 13. 07:55
 
A környezetet romboló műanyagok Németországban heves társadalmi ellenállást váltanak ki. Egy szakmai fórumon a nyilvánosság előtt igyekeztek föltárni a kertészeti termesztés műanyaghasználatának kérdéseit és az újrahasznosítás kilátásait. Az eseményről a Gemüse szaklap adott hírt.

Hír: A képzett munkaerőnek mostantól még könnyebb lesz

2018. október 04. 09:03
 
A német törvényi előírások alapján képzett munkaerő, így felső fokú képesítéssel rendelkezők, akkor is beutazhatnak az országba, ha nincs még munkahelyük. Ezen túl viszont igazolniuk kell, hogy meg tudnak élni, amíg munkát találnak.
«12»