Kapcsolódó tartalmak: szabályozás

Hír: Változik az élelmiszerkönyv kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó szabályozása

2016. február 25. 08:44
 
Változik a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó szabályozása: a folyamatosan frissülő, megújuló szabályok garantálják, hogy az előírásokat betartva és megfelelő szakértelemmel elkészítve, jó minőségű termékek készülhessenek - ismertette Zsigó Róbert.

Hír: Elkészültek a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének szabályai

2016. március 04. 08:46
 
Várhatóan már az év első felében hatályba lépnek az új szabályok Elkészült a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének jogszabályi kerete, amely várhatóan az év első felében lép hatályba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön.
 

Hír: Alkalmi és idénymunka nyáron - A legfontosabb szabályok

2016. július 28. 08:10
 
Az egyszerűsített foglalkoztatás tipikus megjelenési időszaka a nyár, ekkor van szükség nagyobb számban mezőgazdasági és turisztikai idénymunkásokra, illetve alkalmi munkavállalókra, akikre az elkülönült szabályozás kiterjed. Az egyszerűbb és rugalmasabb szabályok érdemi könnyítést jelentenek.

Hír: Tudatos gazdálkodás és szabályozás kell a borágazatban

2016. augusztus 05. 08:26
 
A magyarországi borágazatnak tudatos gazdálkodásra és tudatos szabályozásra van szüksége, ez lehet a hosszú távú siker biztosítéka - közölte a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Keszthelyen.
 

Hír: Uniós szintű keretszabályozás kell a tisztességtelen kereskedelmi magatartás visszaszorításához

2016. augusztus 25. 08:03
 
Uniós szintű keretszabályozást, az átlátható árképzés biztosítását és visszatartó erejű szankciókat javasol többek között az Európai Parlament (EP) a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal foglalkozó állásfoglalásában. A kezdeményezést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - a terület magyarországi felelőseként - az élelmiszer-termelők és feldolgozók védelme érdekében tett jelentős lépésként értékeli. Hazai javaslatra került fel a tisztességtelen gyakorlatok listájára a beszerzési, illetve előállítási költség alatti áron történő értékesítés tilalma.

Hír: Jön a szigor a magyar cukrászdákban

2016. október 11. 08:08
 
A virslik és kenyerek után a tortákat és a sütiket is megrendszabályozzák.

Hír: Nem nehéz megkerülni az uniós GMO-szabályozást

2017. május 31. 09:23
 
Hiába próbálja szigorú keretek közé szorítani az Európai Unió a génmódosítást, az új, egyelőre kísérleti fázisban lévő eljárásokkal könnyen kikerülhetik a GMO-ra vonatkozó szabályokat a vállalatok.

Hír: Nagyobb erdőterületet, egyszerűbb szabályozást ígér az erdőtörvény módosítása

2017. június 01. 08:10
 
A megújult erdőtörvény legfőbb célkitűzése az erdőterület növelése, a meglévő erdők megóvása, szakszerű kezelése és a bürokráciacsökkentés - emelte ki a módosítás lényegét a földművelésügyi miniszter az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Hír: Veszélyes vagy sem a gombaméreg a kenyérben?

2017. augusztus 21. 06:59
 
Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló viták. Eközben a vásárlók továbbra is fogyasztanak kenyeret, pékárut vagy gabonapelyhet, mégsem történnek tömeges, vagy súlyos megbetegedések. Ugyanakkor egyre több háztartásban otthon dolgozzák fel a megvásárolt gabonát, ami viszont veszéllyel járhat, ezért ezeket érdemes a bevizsgáltatni a legveszélyesebb toxinokra.

Hír: Egyre inkább betartják a munkavédelmi szabályokat

2017. augusztus 23. 08:16
 
Enyhe javulás tapasztalható a munkavédelmi szabályok betartásában az első félévben az előző év azonos időszakához képest.
«123»