Kapcsolódó tartalmak: technológia

Hír: Technológiai korszerűsítésre és új felfogásra van szükség az agráriumban

2018. szeptember 17. 11:10
 
Az agrárium jövője szempontjából nélkülözhetetlen a technológiai korszerűsítés és a gondolkodásmód megváltoztatása, ezt a természetben és a mezőgazdaságban végbemenő átalakulások kikényszerítik - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Kalocsán.

Hír: A digitális technika növeli a kombájnvezetők teljesítményét

2018. november 21. 07:33
 
Lehetővé teszi-e a digitális technológia a kombájnok automatikus működését? A jövőben lehet, most viszont könnyebbé és hatékonyabbá teszi a kezelő munkáját.

Hír: A mezőgazdaságot is átformálják a robotok

2019. március 04. 08:08
 
A mezőgazdaságban alkalmazott robotok globális piaca 2025-re eléri a 25 milliárd dollárt - írta hétfői számában a Népszava, amely az agrarszektor.hu alapján a mezőgazdasági robotgyártásban világszinten élen járó Naio Technologies cég képviselőit idézte.

Hír: A precíziós technológia teheti vonzóvá az agráriumot a fiatalok számára

2019. március 04. 08:47
 
Az új technológiák alkalmazása nem csak a mezőgazdaság hatékonyabb, eredményesebb, jövedelmezőbb működésének feltétele. A digitalizáció, a precíziós gazdálkodás vívmányainak megismertetése és széles körű alkalmazása teheti vonzóvá a fiatalok számára a mezőgazdaságot, ahol a generációváltás létkérdés – fogalmazott az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége közgyűlésén.

Hír: A korszerű technológia alkalmazása a versenyképesség záloga a kertészeti ágazatban

2019. szeptember 05. 11:20
 
A korszerű technológia alkalmazása a versenyképesség záloga a kertészeti ágazatban.

Hír: Az agrártechnológia megváltoztatja a szakképzést is

2019. szeptember 09. 08:31
 
Az új ismereteket elsajátítani képes diákokra, a modern technológiára jó válaszokat adó mezőgazdasági szakképzésre van szükség – mondta el Farkas Sándor államtitkár pénteken Bábolnán.

Hír: Folyamatos fejlesztéssel, modern technológiák alkalmazásával hatvan éve eredményesen működik a szentesi agrárcég

2020. február 04. 08:42
 
Az agráriumban dolgozók számára a kiszámíthatóság és a stabilitás az egyik legfontosabb szempont. Ennek biztosításával a szentesi mezőgazdasági Árpád-Agrár Zrt. mindenképpen rendelkezik, hiszen már 60 éve látja el a hazai és a külföldi piacokat az itt termelt zöldséggel – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a cégcsoport fennállásának jubileumi, 60. évfordulóján.

Hír: Az agráriumban is egyre nagyobb a digitális információk szerepe

2020. február 17. 08:20
 
2020 február 12. – Digitális Információ Szolgáltatás és Technológia Fejlesztés címmel tartott konferenciát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), 2020. február 12-én, Gödöllőn, a Szent István Egyetemen.

Hír: Óriási beruházási boom tarol a mezőgazdaságban: ezekre költenek most az agrárcégek

2020. november 25. 09:55
 
2020 óriási év lesz a mezőgazdasági-élelmiszeripari technológiai beruházások tekintetében. A Finistere Ventures felmérése szerint az idei évi befektetések már mostanra meghaladták 2019-es, korábbi rekordévet.
«12»