200 ezer forintra nő a minimálbér januártól

2021. november 04. 14:29
Nettó 133 ezer forintot jelent
200 ezer forintra nő a minimálbér januártól

A garantált bérminimum 260 ezer forint lesz.

Megszületett a megállapodás a minimálbérről – közölte a kormány a Facebookon.

Azt írták, hogy 2022 januárjától 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér, a garantált bérminimum összege pedig 260 ezer forintra emelkedik.

A 200 ezer forintos minimálbér nettó 133 ezer forintot jelent.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a szociális partnerek a napokban véglegesítik a megállapodás-tervezetet. A jövő évi bérmegállapodást november közepéig aláírhatják.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) korábban azt javasolta, hogy két százalékkal csökkentsék a kisvállalkozói adót (kiva).

A kormány a VOSZ-szal való egyeztetés után közölte, hogy 1 százalékkal csökkentik a kivát, így lehetővé válik, hogy a 200 ezres minimálbér, illetve a 260 ezer forintos garantált bérminimum bevezetése.

Palkovics László innovációs miniszter bejelentette, a kormány a kiva csökkentésén kívül fenntartja ajánlatát a 4 százalékos járulékcsökkentésről, illetve az asztalon van a helyi iparűzési adó (hipa) jelenleg érvényben lévő megvágásának fenntartása.

Forrás: HVG / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt

2020. augusztus 17. 10:17
A Kormány 2020. július 15-től, a 341/2020. (VII.12.) rendeletével módosította a magyar állampolgárok hazatérésének feltételeit.

Nagyon megbánhatjuk még a 200 ezres minimálbért: erre nem gondoltak a tárgyalásokon?

2021. szeptember 16. 08:10
Magyarországon ismét rekordszinten a foglalkoztatottság, ezáltal ismét felütötte a fejét a régi mumus, a munkaerőhiány, mely a pandémia után teljesen új kihívás elé állítja a munkáltatókat. Hegedüs Istvánt, a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. HR vezetőjét kérdeztük arról, miképp lehet megszólítani a kistérségi potenciális munkavállalókat, és ami még fontosabb, miként lehet megtartani őket. Természetesen szóba kerültek a keresetek is, a minimálbér emelésével kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek a költségek kivétel nélkül be fognak épülni a termékekbe, és ezzel nekünk, fogyasztóknak meg kell barátkoznunk.