A cégvezetők fontosnak tartják az irodai jelenlétet

2021. szeptember 23. 12:27
A munkáltatók aggódnak a távmunka miatt, mégsem invesztálnak a lehetséges megoldásokba
A cégvezetők fontosnak tartják az irodai jelenlétet

Egy friss tanulmány szerint a munkáltatók nem fektetnek be a hibrid munkát végző alkalmazottaik termelékenységét növelő technológiákba, annak ellenére, hogy aggódnak a munkateljesítményük miatt – írja Piac és Profit.

A koronavírus-járvány több mint 18 hónapja alatt a vállalatok Európa-szerte kénytelenek voltak távmunka-gyakorlatokat bevezetni. A megkérdezett munkáltatók alig több mint egyharmada (36 százalék) állítja, hogy a vállalatuk biztosította a szükséges eszközöket és technológiát ahhoz, hogy a távmunka során a munkavállalók termelékenysége megmaradjon.

Az új megoldások bevezetésének elmaradása ellenére a munkáltatók többsége (53 százalék) elismeri, hogy a mesterséges intelligenciába (AI) és az automatizálásba való befektetés növeli a hibrid munkaközösség termelékenységét. Ezek az eredmények a Ricoh Europe által a múlt hónapban közzétett kutatáson alapulnak, amely kimutatta, hogy a munkáltatók kétharmada (65 százalék) nem bízik teljes mértékben az otthoni munkavégzésben dolgozó munkatársaiban.

A Ricoh Europe megbízásából az Opinion Matters által készített tanulmányban 1500 európai vállalat döntéshozóját kérdezték meg. Az eredmények azt sugallják, hogy a munkáltatók nem értik, milyen akadályokkal kell szembenézniük alkalmazottaiknak, amelyek gátolják a termelékenységet.

Úgy tűnik, hogy a munkáltatók jelentősen túlbecsülik azt az időt, amelyet alkalmazottaik olyan feladatokra tudnak fordítani, amelyek magas értéket jelentenek az ügyfelek számára. A munkavállalók azt állítják, hogy kevésbé értékteremtő tevékenységekkel töltik a legtöbb időt. A legtöbb munkáltató (69 százalék) úgy véli, hogy alkalmazottai naponta akár 180 percet is töltenek magas hozzáadott értéket teremtő tevékenységekkel, míg idén márciusban, amikor hasonló kérdést tettek fel a munkavállalóknak, az általuk átlagban adott becslés eredménye mindössze 73 perc volt.

A cégvezetők fontosnak tartják az irodai jelenlétet 

Az olyan technológiákba való befektetés hiánya, amelyek lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy bárhonnan produktívan dolgozzanak, arra utal, hogy a munkáltatók nincsenek megfelelően felkészülve a hibrid munka világának valóságára. Az európai vezetők több mint fele (54 százlék) úgy véli, hogy a fizikai együttműködés az irodában kritikus fontosságú vállalkozásuk jövőbeli sikere szempontjából. Ennek ellenére csak 27 százalékuk gondolja úgy, hogy vállalata a következő 12 hónap során visszatér az ötnapos irodai munkahéthez.

David Mills, a Ricoh Europe vezérigazgatója szerint: “A munkáltatók egyértelműen nagy hangsúlyt fektetnek a személyes együttműködésre, de meg kell találniuk a kényes egyensúlyt a vállalati kultúra és a csapatszellem fenntartása között is, amelyet gyakran az irodai munka során lehet a legjobban megtapasztalni, valamint a hibrid munka előnyeit kihasználva. Fontos megjegyezni, hogy a hibrid munkavégzés során a termelékenységet elősegítő technológiák akkor is előnyösek, amikor a munkavállalók az irodában tartózkodnak. Ez különösen igaz az automatizálásra és az AI-alapú eszközökre, amelyeket a munkavállalók egyre inkább kívánnak, hogy mentesülhessenek az ismétlődő, kevésbé értékteremtő feladatok alól, így a kifizetődőbb feladatokra összpontosíthassanak.”

Nicola Downing, a Ricoh Europe COO-ja hozzátette: “Az elmúlt 18 hónap során a vállalkozások több mint elég turbulenciát éltek át. Bár sok cég hihetetlen ellenálló képességről tett tanúbizonyságot, bizonyos esetekben azt kockáztatják, hogy elveszítik a világjárvány idején velük maradt tehetségeket, ha nem fektetnek be olyan technológiába, amely a hibrid munka korszakában és azon túl is növeli a termelékenységet. A munkáltatóknak szem előtt kell tartaniuk, hogy a hibrid munkamódszerek elfogadása növeli a termelékenységet és elősegíti a lojalitást: a munkavállalók igényeit helyezi a döntéshozatal középpontjába, elkötelezettséget és megértést tanúsít az általuk tapasztalt kihívások iránt.”

Forrás: Piac és Profit / www.szakszervezet.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Munkaszüneti napok 2022

2021. december 06. 09:10
2022-ben hat olyan munkaszüneti nappal számolhatunk, amelyek hétköznapra esnek. Lesz három négynapos és két háromnapos hosszú hétvége a pihenésre. Mindez két áthelyezett munkanapot jelent a 2022-es évben.

Állásdömping a munkaerőpiacon: most mindenkinek jut munka?

2021. július 12. 08:55
Mi várható a korlátozások feloldása után? A belföldi turizmus és vendéglátás munkerőhiánya rekordokat döntöget, és a kereskedelem is élénk évre számíthat. Mindezekhez munkaerő szükséges. A munkaerő toborzás a munkanélküliek magas száma ellenére sem könnyű feladat. Szezonális munkákra pedig nehéz jó munkaerőt találni. A 2021-es nyár munkaerőpiaci helyzetéről és a növekvő állásdömpingről Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary ügyvezető-tulajdonosa beszélt.