A Covid–19-válságkezelés és a dolgozók helyzetének átalakulása a magyarországi feldolgozóiparban

2022. január 10. 09:25
Czirfusz Márton, Meszman T. Tibor és Molnár Ákos Munkahelyi demokrácia; A Covid–19-válságkezelés és a dolgozók helyzetének átalakulása a magyarországi feldolgozóiparban című tanulmánya elérhető a Friedrich-Ebert-Stiftung honlapján.
A Covid–19-válságkezelés és a dolgozók helyzetének átalakulása a magyarországi feldolgozóiparban

A kutatás elsődleges kérdése, hogy a magyarországi Covid–19-válságkezelés okozta új beruházási hullám a feldolgozóiparban növelni tudja-e a dolgozói érdekképviselet mozgásterét. A kormányzati válságkezelés a vállalatokat támogatta a dolgozókkal szemben, a szociális párbeszéd visszaszorult. A szakszervezeti érdekképviseletben egyszerre volt szükség a nagyon rövid távú kárenyhítési, a középtávú alkalmazkodási és a hosszabb távú gazdasági átrendeződési folyamatok alakítására. A tanulmány itt tölthető le.

www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Kirúghatnak Facebook komment miatt?

2021. február 23. 09:18
Óvatosan a posztokkal és a felsővezetői engedély nélkül a közösségi médiában megosztott szakmai tartalmakkal. Ok lehet a felmondásra, ahogyan ez egy HR -essel megtörtént - figyelmeztet Baksa Gréta ügyvéd, az OPL Ügyvédi Iroda munkajogásza. Milyen Facebook- vagy Linkedin-komment lehet felmondási ok és mi nem? Hogyan lehet megelőzni a kellemetlen helyzeteket?

Újra a NAV célkeresztjébe kerülhet a bújtatott munkaviszony

2020. augusztus 24. 09:16
Ellenőrök várhatók a cégeknél