A fiatalok képzésén múlik a jövőnk – FAO kiadvány már magyarul is!

2016. november 14. 08:32
A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) olyan, magyarul is elérhető tájékoztató anyagot hozott létre, amely alkalmazásával a gyerekek és az ifjúság játszva tanulhat a klímaváltozásról, energia kérdésekről.

A „Klímaváltozás Jelvényprogram” (Climate Change Challenge Badge) egy olyan oktatócsomag, amely 5 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok részére készült, és olyan szórakoztató feladatokat tartalmaz, amelyekkel a játszva tanulás szellemében a gyerekek tájékozódhatnak a Földet érintő fontos klimatikus kérdésekről.

A FAO oldalán számos témát találunk, amely része a Jelvényprogramnak, de egyelőre csak néhány érhető el magyar nyelven.

A klímaváltozásról szóló kiadvány a FAO és a YUNGA, az Ifjúság és az ENSZ Világszövetsége közreműködésével készült. A munkába további nemzetközi és hazai partnerek is bekapcsolódtak. A Klímaváltozás Jelvényprogram elérhető és ingyenesen letölthető már magyar nyelven is. A jelvényprogram egyik célja az, hogy a kiadványt a hazai oktatási rendszerben dolgozók sikeresen integrálják az oktatás menetébe, a tananyagba.

A kiadványok célja, az ifjúság tájékoztatása arról, hogy jelenlegi életünk, életformánk, a fogyasztói társadalom hogyan befolyásolja hosszú távon a bolygónk természeti értékeit. A kiadvány emellett tippet is ad, a szokásaink megváltoztatására. Az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés témáinak bevezetése után négy nagy téma köré csoportosul a kiadvány: a klíma maga az élet, a klímaváltozás okai, hatásai, megoldások.

A kiadvány kellőképpen színes és interaktív ahhoz, hogy a gyerekek is örömmel használják, így abban bízhatunk, hogy néhány hazai oktatás, tájékoztatás és nevelési programban az oktatók segítségére lesz majd ez a kiadvány.

Forrás: gazdablog.hu

Kapcsolódó cikkek

Komoly lehetőségeket kínál a magyar-belorusz mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés

2019. június 28. 08:29
A mezőgazdasági és élelmiszeripari kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt Nagy István agrárminiszter a Belarusz Köztársaságban.

Nők 40 nyugdíj: kik vehetik igénybe 2019-ben?

2019. február 21. 08:22
2012-től,  így 2019-ben  is csak a teljes nyugdíjkorhatár betöltésétől állapítható meg öregségi nyugdíj. Korábbi időpontban egyedül a nők negyven év jogosultsági idővel történő kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetősége áll rendelkezésre – olvasható a szakértő cikke az ado.hu-n.