A gazdasági növekedést és a versenyképességet erősítik az agrárgazdasági képzések

2020. október 30. 09:20
Ünnepélyes keretek között adták át az 1500. lóápoló és gondozó bizonyítványt Szilvásváradon. A képzést az Északi Agrárszakképzési Centrum bonyolította le az agrárgazdasági képzések és tréningek elnevezésű projekt részeként. A program – összhangban a kormány célkitűzésével – az egész életen át tartó tanulást ösztönzi – jelentette ki az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár.
A gazdasági növekedést és a versenyképességet erősítik az agrárgazdasági képzések

Bagdán Boglárka elmondta, hogy a projektnek köszönhetően mintegy 8 ezren szerezhettek bizonyítványt 10 százalékos költség-hozzájárulással a választható több mint 17 féle képzés egyikéből. Hozzátette: a fő cél az agrárágazat humán hátterének fejlesztése volt, amely hozzájárul a vidéki területek gazdasági növekedéséhez, a mezőgazdasági termelők, élelmiszer-feldolgozók, valamint az erdőgazdálkodók fenntartható, környezetkímélő, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdálkodásához.

A helyettes államtitkár beszédében annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a 21. századi elvárásoknak megfelelően növekedjen a mezőgazdasági ágazatban dolgozók tudásszintje, hiszen ez alapjaiban határozza meg a termelők versenyképességét. A szakmai képzés emellett pozitívan hat a fogyasztói oldalra is, hiszen a megszerzett új többlettudás emeli a szolgáltatás és a termelés minőségét.

Bagdán Boglárka emellett beszélt arról is, hogy az agrárium sikerességének zálogát a jól képzett, a megfelelő gyakorlati tudással rendelkező szakemberek jelentik. Ebbe a folyamatba illeszkedik az Északi Agrárszakképzési Centrum projektje is, amely elősegíti a generációs megújulást, hiszen az agrárszakképzés során elsajátítható ismeretek hozzájárulnak a vidék megtartó erejéhez és a helyben történő boldoguláshoz. 

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Az Európai Bizottság irányelvet vezet be a minimálbérre

2020. október 30. 10:12
Az Európai Bizottság az európai minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslatot terjesztett elő az Európai Unión belüli munkavállalók tisztességes megélhetésének biztosítására.

Mi lett a 2 százalékos járulékcsökkentéssel?

2019. október 09. 08:22
2019. július elsejétől a munkáltatók 2 százalékkal kevesebb szociális hozzájárulási adó befizetésére kötelezettek. Annak jártunk utána, hogyan használták fel ezt az összeget, és mennyire valósult meg az a szakszervezeti követelés, hogy ebből a pénzből a munkavállalók részesüljenek