A gazdasági növekedést és a versenyképességet erősítik az agrárgazdasági képzések

2020. október 30. 09:20
Ünnepélyes keretek között adták át az 1500. lóápoló és gondozó bizonyítványt Szilvásváradon. A képzést az Északi Agrárszakképzési Centrum bonyolította le az agrárgazdasági képzések és tréningek elnevezésű projekt részeként. A program – összhangban a kormány célkitűzésével – az egész életen át tartó tanulást ösztönzi – jelentette ki az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár.
A gazdasági növekedést és a versenyképességet erősítik az agrárgazdasági képzések

Bagdán Boglárka elmondta, hogy a projektnek köszönhetően mintegy 8 ezren szerezhettek bizonyítványt 10 százalékos költség-hozzájárulással a választható több mint 17 féle képzés egyikéből. Hozzátette: a fő cél az agrárágazat humán hátterének fejlesztése volt, amely hozzájárul a vidéki területek gazdasági növekedéséhez, a mezőgazdasági termelők, élelmiszer-feldolgozók, valamint az erdőgazdálkodók fenntartható, környezetkímélő, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdálkodásához.

A helyettes államtitkár beszédében annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a 21. századi elvárásoknak megfelelően növekedjen a mezőgazdasági ágazatban dolgozók tudásszintje, hiszen ez alapjaiban határozza meg a termelők versenyképességét. A szakmai képzés emellett pozitívan hat a fogyasztói oldalra is, hiszen a megszerzett új többlettudás emeli a szolgáltatás és a termelés minőségét.

Bagdán Boglárka emellett beszélt arról is, hogy az agrárium sikerességének zálogát a jól képzett, a megfelelő gyakorlati tudással rendelkező szakemberek jelentik. Ebbe a folyamatba illeszkedik az Északi Agrárszakképzési Centrum projektje is, amely elősegíti a generációs megújulást, hiszen az agrárszakképzés során elsajátítható ismeretek hozzájárulnak a vidék megtartó erejéhez és a helyben történő boldoguláshoz. 

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Melyik országban mennyit ér a minimálbér?

2022. február 11. 08:45
Az Eurostat statisztikusai 2022 januárjában összehasonlították az Európai Unió egyes tagállamainak minimálbéreit, illetve ugyanezen országok vásárlóerő-paritáson mért minimálbérét, vagyis azt, hogy mennyit ér az adott országban a minimálbérként kapott összeg.

Itt a lesújtó igazság: a legtöbb magyarnak csak szenvedés a munkahelye, ide menekülnek inkább

2022. február 18. 09:51
A Pénzcentrum oldalán tavaly év végén fútó nagy Boldogságtesztben  a vállalkozók vallották magukat a legboldogabbnak. Mi lehet ennek az oka? Ilyés Márton, a Budapesti Vállalkozásfejllesztési Közalapítvány vezetője szerint egy rossz munkahelyhez képest vállalkozónak lenni jó, mégiscsak egy fajta függetlenséget, magamura érzést tud nyújtani, ami bizonyos  embertípusoknál elengedhetetlen a létezéshez. Ugyanakkor nem csak az egyénnek, az ország gazdaságnak is előnyös, hiszen ez az szféra , amelyik a legfinomabban hangolva tud illeszkedni a fogyasztói igényekhez a kis innovációkkal. Mégis kevesen mernek belevágni ma még, kiderült az is, mi ennek a valódi oka.