A SZÉP kártya szabadidőzsebe felhasználható élelmiszer vásárlásra?

2017. augusztus 21. 07:12
A Szép kártya szabadidőzsebével kapcsolatos kérdésem, van, hogy élelmiszer vásárlásra elfogadják valahol? Az alkártya konkrétan mit takar?

A Széchenyi Pihenő Kártya használatakor egyetlen plasztik kártyával kezelhetünk három különféle költési területetet. 
Egyrészt a munkáltató feltöltéskor meghatározhatja, hogy a kártya vendéglátás, szálláshely vagy éppen szabadidő alszámlájára ad juttatást. Másrészt a munkavállaló a kártya felhasználásakor az egyik-másik alszámlán lévő összegeket költheti.
A feltöltést követően az összegek már nem átcsoportosíthatók, de vannak olyan költési területek, melyek mindhárom alszámláról fizethetők. (pl. szállás, füdő belépő)

A szabadidő alszámla a szálláshely fizetés mellett főképp sport és kulturális költésekekre használható (az erre vonatkozó rendelet alapján). Élelmiszer vásárlási lehetőség nem szerepel a szabadidő alszámla felhasználási körében.

 

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Szolidaritási nyilatkozat a KOZ SR, szlovákiai konföderációja mellett

2020. szeptember 18. 10:40
A magyar szakszervezeti szövetségek megdöbbenve értesültek szlovák szakszervezeti körökből, hogy a Szlovákia munkaügyi minisztere törvényi változtatásokkal kívánja ellehetetleníteni a szakszervezetek működését, és az eddig működő tripartit egyeztetés rendszerét.

A szakszervezetek a békéért

2022. május 03. 11:07
Megjelent a LIGA Szakszervezetek flashmobjáról készült videó. A LIGA Szakszervezetek számára a szolidaritás és az együttérzés olyan egyetemes értékek, amelyeket a szakszervezeti mozgalmat alapvetően meghatározzák.