Kapcsolódó tartalmak: SZÉP kártya

Hír: Lesz új szabályozás a SZÉP-kártya ügyében

2016. február 25. 07:52
 
Az európai bírósági döntés tiszteletben tartásával ésszerű időn belül olyan új szabályozást dolgoznak ki a SZÉP-kártya ügyében, amely megfelel a magyar érdekeknek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hír: Elveszhet a cafeteria igazi célja

2016. április 11. 08:51
 
A munkáltatók túlnyomó többsége – egy friss felmérés válaszadóinak 83 százaléka – pontosan ugyanakkora keretből gazdálkodna, mint most, ha bevezetnék az új, 2017-re ígért, egyelőre nehezen körülhatárolható béresített cafeteria-rendszert. Vagyis nem szívesen adnának hozzá a bérjellegű kiadásokhoz. Az is egyértelmű ugyanakkor: a legtöbb cégnél használnák a néhány héttel ezelőtt Orbán Viktor által beharangozott „kettős bérrendszert".

Hír: SZÉP Kártya határidő közeleg

2017. március 14. 08:54
 
Május 31-éig kell felhasználni a SZÉP Kártyára 2015-ben feltöltött egyenleget, figyelmeztet Fata László, cafeteria szakértő.

Hír: A SZÉP kártya szabadidőzsebe felhasználható élelmiszer vásárlásra?

2017. augusztus 21. 07:12
 
A Szép kártya szabadidőzsebével kapcsolatos kérdésem, van, hogy élelmiszer vásárlásra elfogadják valahol? Az alkártya konkrétan mit takar?

Hír: Adócsomag: vége a cafeteriának

2018. június 20. 14:14
 
Jövőre csak a SZÉP kártya marad meg béren kívüli juttatásként, vonzóbb lesz a kiva, elhal az eva, többet adóznak az alkoholos italok, megszűnik a baleseti adó, és bevezetik a bevándorlási különadót. A kormány friss adócsomagja meglepően vaskos és komplex – ebből emeltük ki a lényeget.

Hír: Megkezdődött az OTP SZÉP-kártyás szerződések kiküldése

2018. október 25. 07:53
 
Az OTP Pénztárszolgáltató megkezdte a SZÉP kártyabirtokosok részére a szerződések kiküldését, amire a jogszabályok változása miatt van szükség. November végéig várhatóan mind az 1,3 millió kártyabirtokosnak megérkezik az új szerződés levélben vagy e-mail-en keresztül.

Hír: Cafeteria 2019: így használhatja ki jól a SZÉP-kártyás lehetőségeket

2018. október 30. 07:24
 
Egy társaság 2019-ben SZÉP-kártya formájában adna dolgozóinak cafeteriát. A nettó juttatás összege 324 ezer forint. Ezen juttatás egészét SZÉP-kártya vendéglátás zsebbe szeretné adni. Milyen adókötelezettséggel jár ez? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Hír: A legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak

2018. november 05. 09:05
 
A szakértők szerint a SZÉP-kártyához kapcsolódó juttatások értékbeli aránya biztosan tovább nő

Hír: Kisebb játéktéren kell a HR-eseknek a munkaerőt bevonzani és megtartani

2018. november 06. 09:01
 
Mi lesz a juttatásokkal? Szándék van…. idézhetnénk a Kiscsillag zenekar egyik jól ismert számát, mert az látszik, hogy adózási és adminisztrációs szempontból van szándék. A változások nemcsak adó, hanem adminisztrációs terhet is rónak mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalra. A felelősség óriási, és számtalan kérdés lóg még a levegőben.

Hír: Elindult a roham a SZÉP-kártyákért

2019. január 17. 07:44
 
Egyre több vállalkozás, magánszemély érdeklődik a cafeteriában lényegében egyedül kedvezményesen nyújtható SZÉP-kártya iránt, de a lehetőség megmozgatta az elfogadóhelyek érdeklődését is. Az elmúlt év végi átszerződési időszak a szolgáltatók szerint nem okozott fennakadást, ám akik elmulasztották az új szerződés átvételét, egyelőre nem használhatják fel az új feltöltéseket.
«1234»