Az egész internet a tökéletes fokhagymapucolási trükkön pörög

2019. június 20. 08:10
fokhagyma a világ számos konyhájának meghatározó alapanyaga, nem is kell messzire menni, hiszen hazánkban is számos étel ízesítésére használjuk, arról nem is beszélve, hogy milyen egészséges.

A zöldséggel egyetlen probléma van, mégpedig az, hogy a gerezdeket egyesével meg kell pucolni, ami egyrészt időigényes, másrészt unalmas munkafolyamat.

Az interneten számos egyszerű pucolási technikával lehetett már találkozni az utóbbi években, de egy most megjelent videó alighanem telitalálat.

A trükköt Valentina Pestilene háziasszony töltötte fel a Twitter-oldalára, a felvétel pedig egészen elképesztő aktivitást váltott ki a felhasználókból a közösségi oldalon, mostanáig több mint húszmillióan látták.

A lényeg, hogy határozottan bele kell szúrni a kés hegyét a fokhagymagerezdbe, egy határozott mozdulattal pedig könnyedén kihúzhatjuk a helyéről, a héja nélkül.

 

Azóta többen ki is próbálták ezt a módszert, és állítólag tényleg működik. Egy próbát mindenképpen megér.

Kiemelt kép: iStock

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2019/06/19/fokhagymapucolas-trukk-video/

Kapcsolódó cikkek

Ne kockáztassunk a penésztől lekapart lekvár elfogyasztásával

2019. augusztus 02. 08:40
Célszerűbb a felbontott finomságot a lehető leghamarabb felhasználni.

A nagy banán teszt: 14 terméket tesztelt a Szupermenta

2019. április 29. 08:38
Az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs, a banán komplex vizsgálatát végezték el a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 14, köztük 3 bio, gyümölcsöt ellenőriztek, amelyeknél penész, valamint növényvédőszer-maradék vizsgálatokat végeztek, de megmérték kalcium, kálium és összes cukor tartalmukat is.