Az élelmiszer-exportot segítő konferenciát szervez a NÉBIH

2016. május 20. 07:56
Az USA-ba, Oroszországba és Kínába történő élelmiszer szállítás speciális előírásairól is szó lesz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára szervezett konferenciáján. A rendezvényt két alkalommal, május 31-én és június 9-én rendezik meg a hatóság Budaörsi úti telephelyén.

Az elmúlt években több Európai Unión kívüli, azaz harmadik országbeli piac is megnyílt a magyar kereskedők számára, ami új lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások fejlődéséhez. A gazdasági szempontból jelentős piacokra (például az USA-ba, az Orosz Föderációba vagy Kínába) történő szállítást azonban nagyban megnehezítik az eltérő, speciális szabályok. Az állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára ezen előírások megismerésére – és ezáltal könnyebb teljesítésére – biztosít lehetőséget a NÉBIH konferenciája.

A tájékoztatón való részvételről és a speciális előírások megismeréséről a hatóság igazolást állít ki a vállalkozók számára, ami felhasználható a harmadik országi hatóságok által végzett ellenőrzésekkor.

A tervezett program és a jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk elérhetők a NÉBIH honlapján.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Földet örököltek, de semmit nem tudnak róla - Nagyon sokan vannak

2018. május 25. 06:25
Alapjaiban változtatná meg a földbecslések rendszerét egy győri startup. Az Agrotax Kft. azt a piaci rést használná ki, hogy ma már a mezőgazdaság szinte minden területét digitalizálták, a termőföld-értékbecslés azonban a gyakorlatban még mindig a klasszikus módszerekkel történik. Sáhó Ákos, a cég ügyvezetője a Porfolio-nak azt is elmondta, hogy országos szintű partneri hálózatépítésben is gondolkodnak, és eddig már összesen 14 ezer hektár termőföld értékelését végezték el.

KEMÉNY FELLÉPÉS VÁRHATÓ A MULTIK TÚLKAPÁSAI ELLEN

2017. március 09. 08:44
Társadalmi egyeztetésre bocsátja a kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség által közösen kidolgozott javas­latokat, amelyek révén a szigorúbb élelmiszer-biztonság, a multinacionális vállalatok piaci túlkapásait megakadályozó kereskedelempolitika, illetve a hatékony fogyasztóvédelem elvei mentén új szabályokat vezethetnek be a jövőben – tudta meg a Magyar Idők kormányközeli forrásból.