Dinnyevédjegy bevezetését tervezik

2017. július 24. 07:59
Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől - mondta Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormánymegbízott az M1 aktuális csatornán pénteken.

A következő időszakban a kamara helyi vezetőivel ennek a jogi lehetőségét és formáját kezdik kidolgozni - mondta. 


Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)megyei elnöke elmondta: Baranya megyében 270 hektáron termesztenek dinnyét, a napsütéses órák magas száma miatt már a hónap elejétől van magyar dinnye. Segítenek a termelőknek a népszerűsítésében, értékesítésében - mondta. Gondot okoz, hogy alacsony a felvásárlási ár, önköltségi ár közelében értékesítenek a termelők.

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Százmilliós mezőgazdasági áfacsalás

2018. június 15. 15:50
A gyanú szerint százmillió forinttal károsította meg a költségvetést a traktorok és más mezőgazdasági gépek áfájával "ügyeskedő" társaság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága vádemelést javasol.

A mezőgazdasági cégek számítanak leginkább fejlesztésekre

2018. június 28. 07:51
2007 óta nem akartak ennyien fejleszteni a magyar cégek közül, jelenleg ugyanis a kkv-k 75 százaléka – köztük jelentős számban agrárcég – készül valamilyen beruházásra. A célokat tekintve jelenleg a termelő beruházások állnak a középpontban.