Dinnyevédjegy bevezetését tervezik

2017. július 24. 07:59
Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől - mondta Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormánymegbízott az M1 aktuális csatornán pénteken.

A következő időszakban a kamara helyi vezetőivel ennek a jogi lehetőségét és formáját kezdik kidolgozni - mondta. 


Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)megyei elnöke elmondta: Baranya megyében 270 hektáron termesztenek dinnyét, a napsütéses órák magas száma miatt már a hónap elejétől van magyar dinnye. Segítenek a termelőknek a népszerűsítésében, értékesítésében - mondta. Gondot okoz, hogy alacsony a felvásárlási ár, önköltségi ár közelében értékesítenek a termelők.

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszerpazarlás – Közösen a megoldás felé

2016. október 10. 08:28
Munkámból kifolyólag egy kerekasztal beszélgetésre invitáltak, az élelmiszer pazarlás kezeléséhez kapcsolódóan. A felkérést igazából egy kollégám kapta, de ő nem tud részt venni a beszélgetésen, így nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy a szervezetemet képviseljem ezen a nemzetközi konferencián.

Kiugróan emelkedtek a termőföldárak

2017. november 07. 12:14
Tavaly megtört a termőföld-értékesítés volumenének 2013 óta tartó csökkenése, mégpedig a 2015 őszén meghirdetett Földet a gazdáknak! program hatására – írja a vg.hu a KSH friss termőföldárakat tartalmazó kiadványára hivatkozva