Egyben maradhat a Mezőhegyesi Ménesbirtok

2016. április 25. 12:20
Elvi megállapodás született Farkas Sándor kormánybiztos és a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. fő tulajdonosa, Kun Mihály között arról, hogy az állam a régi társaság részvényeit vásárolja meg, és nem új céget alapít – írta szombati számában a Népszabadság.

A kormánybiztos a lapnak úgy nyilatkozott: kezdeményezte a cég átvilágítását. A vételárról azonban továbbra sincs egyezség.

A meglévő részvények felvásárlásának azért van jelentősége, mert a folytonosság fenntartásával a társaság több száz dolgozójának nem kell munkahelyet változtatnia, cégen belül maradhatnak az eszközök, és nem szűnik meg a majorokban lakó 1200 ember vízellátása – írta a lap.

Forrás: mno.hu

Kapcsolódó cikkek

Harmincéves jubileumot ünnepel az ország egyik legrégebbi agrárkiállítása

2016. augusztus 18. 07:53
Az elmúlt évi kihagyás után az idén rendhagyó időpontban, augusztus 31-szeptember 3. között várja az érdeklődőket Magyarország egyik legrégebbi agrárkiállítása. A kiállítók száma és a lefoglalt négyzetméterek is bizonyítják, hogy Bábolna az évek során nem veszített népszerűségéből.

Új KAP: keretszámok nélküli közeljövő

2017. december 06. 07:43
Mennyi forrás jut a magyar agráriumnak 2020 után? Javult-e vagy sem a mezőgazdaság állapota a támogatásoknak köszönhetően? Előnyös vagy hátrányos lesz az új közös agrárpolitika Magyarország számára? Ezeket a kérdéseket boncolgatták az Agrárszektor-konferencián.