Egyben maradhat a Mezőhegyesi Ménesbirtok

2016. április 25. 12:20
Elvi megállapodás született Farkas Sándor kormánybiztos és a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. fő tulajdonosa, Kun Mihály között arról, hogy az állam a régi társaság részvényeit vásárolja meg, és nem új céget alapít – írta szombati számában a Népszabadság.

A kormánybiztos a lapnak úgy nyilatkozott: kezdeményezte a cég átvilágítását. A vételárról azonban továbbra sincs egyezség.

A meglévő részvények felvásárlásának azért van jelentősége, mert a folytonosság fenntartásával a társaság több száz dolgozójának nem kell munkahelyet változtatnia, cégen belül maradhatnak az eszközök, és nem szűnik meg a majorokban lakó 1200 ember vízellátása – írta a lap.

Forrás: mno.hu

Kapcsolódó cikkek

Egyre több gazda termeszt szójababot Magyarországon

2016. június 27. 09:00
A haszonnövény magas fehérjetartalma miatt elengedhetetlen a takarmányozásban, az Európai Unió és hazánk is importra szorul Egyre többen termesztenek GMO-mentes szójababot Magyarországon, ami az állati takarmányozásban nélkülözhetetlen. Ám ahogyan az unió, úgy hazánk is jelentős mértékű importra szorul. A legnagyobb termelő országok azonban génmódosított szóját termesztenek.
 

Németország és Románia kapkod a magyar halért

2017. február 10. 07:55
Jól alakult a tavalyi év a haltermelés szempontjából. Ám a 6 kilogrammos fejenkénti halfogyasztás még mindig nagyon alacsony. Ezen próbálnak idén is változtatni a szakemberek.