Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2017. március 29. 07:44
A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert elrendelte a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az egész országra kiterjedő mustra 2017. március 20-a és április 17-e között zajlik.

Az éppen idén 5 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást. Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók. 

A biztonságos élelmiszerfogyasztás szempontjából különösen fontos, hogy az előállítástól a forgalmazásig figyelemmel kísérjék a szakemberek az élelmiszerek útját. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csak úgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek. A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos kontroll során.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

32 tonna sütőolaj már nem okoz dugulást és nem kerül az élővízbe

2018. február 14. 18:48
Rekord mennyiségű használt sütőolajat adtak le januárban a Mol töltőállomásokon. Jelenleg 356 helyen lehet leadni a konyhai zsiradékot.

Szennyezett tengeri sót hívott vissza az olasz előállító

2017. február 21. 08:15
A RASFF rendszeren keresztül érkezett információ szerint az olasz Parco della Salina di Cervia srl előállító tengeri sót hívott vissza, mert a forgalomba hozott termék nagy valószínűséggel gabona magvakkal szennyezett. A kifogásolt tételből 2016. decemberében 12 kg érkezett 1 kg-os kiszerelésben Magyarországra egy vendéglátó egységbe, ahol a vendégek megvásárolhatták azt.