Erdészeti géptámogatás igényelhető

2017. május 10. 08:20
2017. június 1-től lehet pályázni az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” elnevezésű (VP5-8.6.1-17 azonosító jelű) felhívásra.

A felhívás célja az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához és a természetközeli gazdálkodási módok elterjedéséhez szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése, valamint az erdei termékek és melléktermékek gazdasági hasznosításához szükséges elsődleges feldolgozást szolgálógépek és berendezések biztosítása, beleértve a lokális megújuló energia rendszer kiszolgálását,faipari feldolgozás előkészítését szolgáló gépeket, technológiát is.

Határidő
Az erdészeti géptámogatás kérelmeinek benyújtására 2017. június 1. és 2017. december 4. között van lehetőség.

 

 
 
 

Forrás
A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4,00 milliárd Ft. A felhívás forrását az EMVA és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A támogatott kérelmek várható száma: 240 db.

 

erdészet

A kérelmeket június 1-től lehet benyújtani – fotó: Shutterstock

Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek
Az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához szükséges, a felhívás 4. számú mellékletében felsorolt gépek, eszközök beszerzése:
I. Erdőgazdálkodásban használt gépek, eszközök beszerzése
II. Fatermékek felkészítését szolgáló gépek beszerzése
III. Erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását vagy tárolását szolgálófejlesztés

agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Írjuk át a Munka törvénykönyvét!

2017. május 04. 07:23
A LIGA Szakszervezetek visszautasítja a vádaskodásokat, és felhívja a figyelemet a Munka törvénykönyve átfogó revíziójának szükségességére - áll a szervezet 2017. május 3-i sajtóközleményében. 

Közel 60 milliárd euró jut az európai agráriumnak

2017. május 31. 08:38
Az Európai Bizottság többek között a munkahelyekre és a beruházásokra összpontosító, 2018-ra szóló költségvetési tervezetet mutatott be kedden. Az EB mintegy 59,6 milliárd eurót szán a mezőgazdasági termelők és a vidékfejlesztés részére.