Ez durva: magyar alapanyagokból készül a németek karácsonyi menüje

2020. december 10. 11:26
Karácsonykor túlnyomórészt Magyarországról és Lengyelországból importált libahús kerül az asztalokra Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése alapján.
Ez durva: magyar alapanyagokból készül a németek karácsonyi menüje

Tavaly Németország 19 444 tonna libahúst importált, ennek 97,5%-át Magyarországról és Lengyelországból. A németországi belföldi vágásból 2866 tonna libahús került kereskedelmi forgalomba 2019-ben.

 

Az import és a belföldi vágások túlnyomó része a negyedik negyedévre esik az ünnepek miatt. A tavalyi éves importból az első három negyedévben 5178 tonna érkezett Németországba, a belföldi vágásoknak pedig csak egynegyede történt a január-szeptemberi időszakban. Az idén az első három negyedévben 28%-kal csökkent a németországi libahúsimport a 2019-eshez képest, a belföldi vágási volumen pedig 3,9%-kal maradt el a tavalyitól.

A németországi baromfihús-fogyasztásnak egyébként csak a töredékét teszi ki a libahús. A belföldi 1,58 millió tonnás baromfihús-termelésnek mindössze 0,2%-a liba, 2,2%-a kacsa, 29,7%-a pulyka és 65,4%-a brojlercsirke.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan kezdődik a medvehagymaszezon, ezekre figyeljünk

2020. március 05. 15:06
Ha leszedjük, elkészítésével két legyet üthetünk egy csapásra, hisz a növény nem csak roppant egészséges és számos gyógyhatással rendelkezik, de finom is.

Te is így tárolod otthon az élelmiszereket? Sokat spórolhatsz ezekkel a trükkökkel

2020. április 06. 09:22
A tudatos vásárlásról beszélni talán még soha nem volt ennyire fontos, mint a koronavírust kísérő felhalmozási rohamok idején. A pazarlás elleni harc egyik sarkalatos pontja a megfelelően rendben tartott, áttekinthető spájz - elmondjuk, mi a titka!