Fenntarthatóbb-e a home office?

2022. április 06. 08:09
Sokan gondolták, hogy ez lesz a jövő trendje
Fenntarthatóbb-e a home office?

Az otthoni munkavégzés az elmúlt két évben, jobban az életünk részévé vált, mint valaha. Sokan gondolták, hogy ez lesz a jövő trendje, de hogy ez ilyen gyorsan bekövetkezik, azt senki sem láthatta előre. De milyen hatása van ennek a bolygóra? – erról szól a Kék Bolygó Alapítvány közösségi oldalán megjelent cikke.

 Az első és talán legfontosabb hatás, hogy aki otthon végzi a munkáját, nem ül biciklire, nem száll metróra vagy nem ül autóba. Míg az első szinte tejesen karbonsemleges, a tömegközlekedés egy főre jutó karbonkibocsátása is viszonylag kedvező, addig az egyéni, autós közlekedés hatása katasztrofális a városok levegőjére és a bolygóra nézve.

VAGYIS AZÁLTAL, HOGY A HOME OFFICE MIATT KEVESEBBEN ÜLTEK AUTÓBA, KEVESEBB FOSSZILIS ENERGIAHORDOZÓT KELLETT ELÉGETNI ÉS JOBBÁ VÁLT A VÁROSOK LEVEGŐJE.

A másik jelentős hatás az irodaterületekkel van összefüggésben. Gondoljunk bele! Az építőipar karbonlábnyoma elképesztően nagy: az építőanyag előállítása, szállítása, a ház felépítése, és teljes élettartamon keresztüli működtetése, hűtése és fűtése, végül a lebontása rendkívül nagy terhelést jelent a környezetre nézve. Ha az otthoni munkavégzés miatt kevesebb épületet, bérirodaházat kell építeni és működtetni, az kedvező hatással, kevesebb szennyezéssel jár.
Az irodák közvetett módon is sok hulladékot termelnek: a bútorok és az elektronikai eszközök amortizációja, a munkába menet megvett kávé pohara, az ebédre rendelt étel tartódoboza mind ilyen.

Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a pusztán otthoni munkavégzésnek is megvannak az árnyoldalai. Vannak munkakörök, ahol a mellettünk ülőhöz odaszólva, egy pillanat alatt hozzájuthatunk egy információhoz, amiért most egy emailt kell írni vagy videóhívást kell kezdeményezni.

ÉS EZ BIZONY MIND SZÉN-DIOXID-KIBOCSÁTÁSSAL JÁR: AZ INTERNET ÉVENTE 1,6 MILLIÁRD TONNA ÜVEGHÁZHATÁSÚ GÁZ KIBOCSÁTÁSÁÉRT FELEL.

Nem szabad elfelejteni a lelki egészséget sem, sőt! Ha minden nap ugyanott ülünk és nem találkozunk másokkal, az bizony nem lesz jó hatással a lelki egészségünkre. A szociális kapcsolatok és a munka hatékonysága miatt is fontosak a találkozások.

A jövő minden bizonnyal az úgynevezett hibrid munkavégzésé, ahol bejárunk a munkába, de biztosított az otthoni munkavégzés lehetősége is. Emellett a cégek egy része elhagyja a saját irodát, ehelyett heti néhány órában közösségi irodákat vagy tárgyalókat bérelnek, ami szintén fenntarthatóbb gyakorlat.

Végül néhány tipp, hogy mit tehetünk a kisebb karbonlábnyomért:

- Ha nem használjuk a laptopot, kapcsoljuk ki! Nem elég az energiatakarékos üzemmód.

- Amikor csak lehet, dolgozzunk természetes fénynél!

- Ne vegyünk feleslegesen új eszközöket, a régieket pedig érdemes karbantartani. Válasszunk jó minőséget, és a régi eszközök felújítását is fontoljuk meg.

- Ha sok száz vagy sok ezer kilométer utazást takaríthatunk meg vele, használjuk a videóhívást! Ha azonban a szomszéd épület dolgozóival kell megbeszélést tartani, jobb a személyesség!

- Amennyire csak lehet, kerüljük a streaminget. Az online sorozatnézés különösen nagy szén-dioxid-faló.

- A válaszemailből töröljük ki az előzményeket, ami különösen egy köremailnél fontos.

 Forrás: Kék Bolygó Alapítvány / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

13 jel, hogy felmond a munkavállaló

2022. január 14. 08:09
Aktuális a téma, hiszen a világ egy részében tömeges felmondási hullám zajlik és év végén-év elején sokan újratervezik karrierjüket. Számos jele lehet annak, hogy egy munkavállaló készül felmondani. Ezek között lehetnek egészen egyértelműek is, mint mondjuk egy asztalon maradt, kinyomtatott önéletrajz, de vannak ennél sokkal kevésbé szembeötlő viselkedésváltozások. Most egy amerikai kutatást mutatunk be, amely 13 jelet azonosított.

6 HR eszköz, ami nélkül nem lehetsz versenyképes munkaadóként

2021. október 22. 08:23
Elképesztően turbulens a hazai álláspiac. Az alapanyaghiány miatt sok helyen áll a termelés, máshol vadásszák a cégek a dolgos kezeket. Hogyan és milyen eszközökkel lehet fenntartani a versenyképességet? Milyen csapdákat kerüljünk ki? Hol vannak tartalékok a munkaerőpiacon? Erről kérdeztük Küzmös Lászlót,  a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Get Work Csoport tulajdonosát.