Kapcsolódó tartalmak: fenntarthatóság

Hír: Magyarország különösen elkötelezett az élelmiszerveszteség csökkentése iránt

2016. április 11. 08:54
 
A klímaváltozás következményeit, az élelmezés-biztonság kérdéseit és az élelmiszerveszteséget nevezte a XXI. század legjelentősebb kihívásainak Nagy István földművelésügyi miniszter-helyettes a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) mezőgazdaságért felelős minisztereinek párizsi értekezletén.

Hír: Még mindig rengeteg fát vágnak ki a mezőgazdaság miatt

2016. július 19. 09:51
 
A fenntarthatóságot szem előtt tartva az erdőgazdálkodás és a mezőgazdaság közti szorosabb koordinációt sürget az ENSZ FAO az élelmezési problémák kezelése érdekében.

Hír: Napo körüljárja a munkával töltött életévek fenntarthatóságának legfontosabb összetevőit

2016. július 28. 08:12
 
Az Egészséges munkahelyek kampány hőse, Napo az egészséges jövőbe kalauzol el minket. Az új filmben Napo elnyeri az időutazás képességét. Újonnan szerzett hatalmának köszönhetően felfedezi a múltat és a jövőt, hogy fényt derítsen arra, melyek lesznek az egészségesebb és termelékenyebb munkahelyek fő elemei a munkaerő öregedésével összefüggésben.

Hír: Huszadik évforduló, harmadik OECD kutatás

2016. október 20. 07:51
 
Az erőforrások végesek, ezért mindazt a tudást és tapasztalatot, amit a mezőgazdaság hosszútávon fenntartható működtetése kapcsán eddig felhalmoztunk, a zöldgazdaság megvalósítására kell fordítanunk - közölte Fazekas Sándor az OECD harmadik környezetpolitika értékelési folyamatának elindítása alkalmából rendezett konferenciát megelőző egyeztetésen, ahol az OECD környezetvédelmi igazgatójával, Simon Uptonnal és a vizsgálati folyamat koordinátorával Eugene Mazurttal tárgyalt.

Hír: Döntőben a legjobb magyar fenntarthatósági pályázatok

2017. február 02. 08:25
 
Közönségszavazási szakaszba lépett az Energy Globe Magyarország díjért folyó fenntarthatósági verseny. A győzteseket a március 7-i díjátadó gálán ismerheti meg a közönség.

Hír: Kormányhatározat született az első Nemzeti Tájstratégia elfogadásáról

2017. március 22. 09:39
 
A Kormány 1128/2017. (III. 20.) Korm. határozatával elfogadta hazánk első – 2017-2026 időszakra vonatkozó – Nemzeti Tájstratégiáját.

Hír: Tanácskozás a hazai élelmiszergazdaság fenntarthatósági kilátásairól

2017. május 11. 07:41
 
A mezőgazdasági termelés természeti erőforrásokra gyakorolt hatásainak mérséklése, annak fenntartható mértéke egyre nagyobb fontossággal bír. A piaci folyamatokat már rövid távon is elkerülhetetlenül befolyásolják a negatív környezeti hatások csökkentését célzó jogszabályok, valamint kötelezettségek felvállalására utaló önkéntes szabványok, ennek ellenére Magyarországon az élelmiszer-gazdaság szereplői egyelőre nem fordítanak kellő figyelmet a problémára.

Hír: Cél a fenntartható fejlődés támogatása

2017. június 07. 21:01
 
Környezetük klímájára, termőhelyi viszonyaira, az ott megjelenő növénytársulásokra, így az erdőkre, és a védett állatfajok állományaira is pozitív hatással vannak az erdei kisvíztározók – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Szombathelyi Erdészeti Zrt. által, az Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából rendezett terepi programon.

Hír: Melyik ország mezőgazdasága a fenntarthatóbb?

2017. augusztus 15. 13:10
 
A fenntartható mezőgazdaság indikátorrendszerének kialakítása az Európai Unió tagországaira vonatkozóan címmel jelentetett meg egy kiadványt a Központi Statisztikai Hivatal

Hír: A fejlődés és a fenntarthatóság kulcsa a tudás

2017. október 31. 08:38
 
Csak a tudásalapú fejlődés és a határokon átnyúló együttműködés oldhatja fel azt az ellentmondást, ami a mezőgazdaság növekvő kibocsátásának igénye és a környezeti fenntarthatóság között feszül – hangoztatta az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár egy szakmai fórumon.
«123»