Figyelem, győriek! Így változik a piacok látogatási rendje

2020. május 11. 07:55
Hétköznap délelőtt 9 és 12 óra között, hétvégén reggel 6 és 9 óra között látogathatják a győri piacokat a 65. életévüket betöltött személyek - írja a Kisalföld.

Számos visszajelzést kaptunk a piacok látogatási rendjével kapcsolatban, a győriek elvárásainak megfelelően egy átláthatóbb, egyszerűbb, de továbbra is biztonságos látogatási rendet alkottunk

– olvasható a győri önkormányzat pénteki közleményében.

A korábbi szabályozáshoz képest annyi változás történt, hogy már nem csak szombaton, hanem vasárnap is a kora reggeli órákban látogathatják mind az élelmiszer, mind a „lomis” piacokat a győri idősek. Erre azért van szükség, mert a fiatalabb korosztály többsége hétvégén intézi a bevásárlást, igyekeztünk számukra is kényelmesebbé tenni a bevásárlást a délelőtti órákban

– indokolták a döntést a közleményben.

A győri piacokra vonatkozó egyéb szabályozásokban nincs változás, a hatályos rendelet a város weboldalán olvasható.

 

hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Beköszöntött a medvehagymaszezon

2019. március 20. 07:53
A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A vadfokhagymaként is ismert, jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik. Cikkünkben a medvehagymával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, elsősorban a gyűjtésére vonatkozó szabályokat foglaljuk össze.

Az egész internet a tökéletes fokhagymapucolási trükkön pörög

2019. június 20. 08:10
fokhagyma a világ számos konyhájának meghatározó alapanyaga, nem is kell messzire menni, hiszen hazánkban is számos étel ízesítésére használjuk, arról nem is beszélve, hogy milyen egészséges.