Fontos változás kapujában: három helyett hat hónap alatt veszítheti érvényét a TAJ-szám

2020. június 05. 07:39
Egy most benyújtott törvényjavaslat szerint három helyett hat havi tb-vel kell tartozni ahhoz, hogy érvénytelenítsék a TAJ-számot. Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege viszont nőni fog.

A társadalombiztosítási szabályokhoz is hozzányúl a kormány a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslattal - írja a hvg.hu.

Egy tavaly elfogadott törvény szerint kiszámlázhatják az orvosi kezeléseket azoknak, akik három havi tb-vel tartoznak, és gyógyszereiket nem támogatja a társadalombiztosítás. Most nekik egy kis könnyítést adnának: három helyett hat havi tb-vel kell tartozni ahhoz, hogy érvénytelenítsék a tajszámot.

Akinek nincs a biztosítási jogviszonyt megalapozó jövedelme, az saját maga fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Ennek összege jelenleg havi 7710 forint, ami viszont nőni fog jövő évtől, a júliusi infláció mértékében - írja a hvg.hu.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Munkáltatói lakáscélú támogatás 2019-ben

2019. október 14. 09:59
Egyetlen lehetőség maradt csupán

Ötből négy amerikai kevesli a minimálbért

2021. március 18. 12:49
Az Egyesült Államokban ötből négy ember (80 százalék) szerint nem elegendők a szövetségi minimálbérek – írja a Busines Insider egy friss felmérés alapján.