Gazdákra kell alapozni az élelmiszertermelést nem a GMO-iparra

2016. június 22. 08:57
Mezőgazdaságra van szükség és nem élelmiszer-vegyiparra, hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
 

Kiemelte, hogy az elmúlt években 6500 ha GMO-val szennyezett vetés került megsemmisítésre. A laborvizsgálatokat és az ellenőrzéseket a hatóságok folyamatosan végzik.

A modern technológiai fejlesztéseknek megvan a helye a mezőgazdaságban, de nem lehet az az innováció célja, hogy az élelmiszertermelést eltávolítsák a természettől. Az ennivaló nem játék; a vegyipar helyett a gazdákra van szüksége az ágazatnak.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt célja és feladata, hogy Magyarország genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal rendelkezzen a jövő generáció egészsége érdekében

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Rendkívüli támogatást a tejtermelőknek

2016. március 04. 08:54
A kormány döntése értelmében a tejtermelő gazdák 11,44 milliárd forint többlettámogatást kapnak 2016-ban – jelentette be Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Budapesten. 3,6 milliárd forintot de minimis támogatás, míg a fennmaradó 7,8 milliárd forintot átmeneti nemzeti támogatás formájában kapják a gazdák. A forrás kifizetése április közepétől várható.

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása

2018. október 03. 07:37
 „Párbeszéd a munkakörülmények javításáért” címmel 2018.szeptember 26-án a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) támogatásával konferenciát tartott.