Gazdákra kell alapozni az élelmiszertermelést nem a GMO-iparra

2016. június 22. 08:57
Mezőgazdaságra van szükség és nem élelmiszer-vegyiparra, hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
 

Kiemelte, hogy az elmúlt években 6500 ha GMO-val szennyezett vetés került megsemmisítésre. A laborvizsgálatokat és az ellenőrzéseket a hatóságok folyamatosan végzik.

A modern technológiai fejlesztéseknek megvan a helye a mezőgazdaságban, de nem lehet az az innováció célja, hogy az élelmiszertermelést eltávolítsák a természettől. Az ennivaló nem játék; a vegyipar helyett a gazdákra van szüksége az ágazatnak.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt célja és feladata, hogy Magyarország genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal rendelkezzen a jövő generáció egészsége érdekében

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szakra lehet jelentkezni

2018. január 15. 10:01
Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szak indul a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Karán.

Munkavédelmi szakember - keresve sem találni?

2018. szeptember 06. 08:49
A fejlett technológiákkal, újabb és újabb berendezésekkel, modern minőségirányítási rendszerekkel dolgozó nagyvállalatok - a korszerű ismeretekkel, nyelvtudással rendelkező mérnökök mellett - egyre gyakrabban keresnek szakembereket a munkahelyi egészség, biztonság-, és környezetvédelem (EHS) feladatainak megtervezésére, ellátására, irányítására. Épp arra a területre, amelyre számtalan oktatási intézmény kínál közép és felsőfokú képzéseket. A hallgatók pedig beiratkoznak és sokan végeznek is. Akkor hol itt a hiba?