Gyorshír – fenyő fűrészáru ismét drágul Észak-Amerikában

2021. szeptember 10. 08:34
Az élénkülő kereslet miatt az építő faanyagok éra ismét emelkedik Észak-Amerikában – Sok vásárló figyelte a nyáron, mielőtt fűrészárut vásárolt volna, hogy mikor áll meg az árak növekedése. Amint az elmúlt pár hétben nyilvánvalóvá vált, hogy az árak visszafelé tartanak, a piac nagy része vásárlások mellett döntött.
Gyorshír – fenyő fűrészáru ismét drágul Észak-Amerikában

Az értékesítési volumen sokáig jó volt, mivel a fűrészüzemek képesek voltak az áremelkedést generáló igényeket lekövetni, de – ami még fontosabb – megnyújtották a megrendelési előjegyzéseiket, ami már tavasz óta céljuk volt. Néhány vásárló megpróbált tárgyalni az árcsökkentésről, az eladók azonban elutasították ezeket, mivel telefonjaik folyamatosan csörögtek az új megrendelések miatt. A várakozók vagy kifizették a magasabb árat, vagy a szállítók elfogytak a készletből, és így sokan nem jutottak áruhoz.

A tavalyi év hasonló hetéhez képest, amikor 940 USD/MBF volt az ár (sárga vonal), a WSPF KD #2&Btr 2×4 (főtermék) ára az augusztus 27-i héten -520 dollárral, -55%-kal csökkent. A két évvel ezelőtti adatokhoz képest viszont, amikor 370 USD/MBF volt (piros vonal), a heti ár +50 dollárral, +14%-kal emelkedett.

szerk/ford: Tóth János, forrás: 7SeasGroupUSA

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Már a Bükkben is lehet 2021-től vándortáborozni!

2021. február 01. 09:17
Közkívánatra 2021-től már a Nyugat-Bükk csúcsait is meghódíthatják az Erdei Vándortáborba jelentkező diákok, az AMK, az OEE és a terület házigazdája, az EGERERDŐ Zrt. közös munkájának köszönhetően!

Az erdő az életet jelenti

2022. június 02. 13:43
Az erdő az életet jelenti, éppen ezért az újonnan alakuló kormányzati struktúrában is kiemelt helyen szerepel az erdők megőrzése és fenntartható hasznosítása - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára szombaton Kecskeméten.