Itt a rendelet: ennyi támogatást kapnak a magyar gazdák jogcímenként

2020. október 20. 09:20
2020. október 14-én és október 16-án megjelentek a Magyar Közlönyben azok az AM-rendeletek, amelyek megállapítják az agrártámogatások 2020. évi mértékeit.
Itt a rendelet: ennyi támogatást kapnak a magyar gazdák jogcímenként

A Magyar Közlöny 226. számában megjelent az agrárminiszter 50/2020. (X. 16.) AM rendelete a 2020. évi átmeneti nemzeti támogatás jogcímeihez kapcsolódó támogatások összegeinek megállapításáról. Az előlegfizetés részleteit a emellett a 49/2020 (X.14.) AM-rendelet tartalmazza még. A 2020-ben kifizethető támogatási összegek maximális nagyságát az alábbi táblázat foglalja össze.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)
 
https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/itt-a-rendelet-ennyi-tamogatast-kapnak-a-magyar-gazdak-jogcimenkent.25482.html
 

Kapcsolódó cikkek

Koronavírus: uniós vezetőkkel tárgyalt az agrártámogatásokról a magyar államtitkár

2020. március 27. 08:01
A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet rendkívüli munkamódszereket és rendkívüli intézkedéseket igényel. Ennek megfelelően, az Unió fennállása óta március 25-én először egyeztetett videokonferencián egymással a 27 tagállam mezőgazdaságért és halászatért felelős minisztere a járvány okozta negatív hatások kezeléséről. Az ülés végén Janusz Wojciechowski mezőgazdaságért felelős uniós biztos ígéretet tett a tagállami javaslatok megfontolására és szükség szerint rendkívüli uniós intézkedések bevezetésére.

Mezőhegyesi vetőmagüzem: egyedülállóan modern technológia

2019. november 27. 08:53
A nagy roham már véget ért a mezőhegyesi vetőmagüzemben, a fogadónál már nem állnak sorban a teherautók. A laboratóriumban viszont folyamatos az egyes tételek csírázási, kelési kísérleteinek előkészítése, az üzemben pedig folyik az osztályozás, a csávázás és a vetőmag zsákolása. A kész tételek pedig a raktárban várják a laboratóriumi eredményeket és a hatósági fémzárat.