Jön a zárás, ezek lesznek a szigorítáok március 8-tól

2021. március 05. 07:51
A harmadik hullám nagyon erős. Rendelkezésre áll a vakcina, jól halad az oltás, esélyes, hogy az Európai Unióban Magyarország lesz hamarosan a legátoltottabb ország, de még ez a tempó sem elég a vírusmutánsok terjedésének megakadályozására.
Jön a zárás, ezek lesznek a szigorítáok március 8-tól

Ha most nem zárnánk, a nyitás későbbre tolódna – indokolta a kormány által március 8-tól érvénybe léptetendő új védelmi intézkedéseket a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Az intézkedések a következők:

- Az óvodák, általános iskolák április 7-ig bezárnak, a középiskolákban, a felsőoktatásban a digitális oktatás fennmarad.

- Az üzletek március 8. és március 22. között két hétre bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat, benzinkutakat.

- Március 8. és március 22. között minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.

- A szabadtéri sporttevékenység és a munkavégzés lehetséges.

- A konditermeket be kell zárni, az igazolt sportolók rendezvényei zárt kapuk mögött megtarthatóak.

- A parkok, arborétumok nyitva lesznek

- A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

- Szigorodik a határvédelem.

- Kiterjesztjük a bértámogatást és az adókedvezményeket minden, a bezárással érintett területre.

 

kormany.hu

Lezárások: kiderült, nyitva maradhatnak-e a bankok, dohányboltok, kaszinók

Hétfőtől kezdve további szigorítások jönnek: két hétre bezár az ország - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Ám számos szolgáltatót nem említett, nagy kérdés, mi lesz a bankokkal, postákkal, vagy éppen a dohányboltokkal. Most a KTK árult el friss részleteket.

A ma bejelentett döntésekkel kapcsolatban minden részletszabályozás a holnapi napon jelenik meg. A szolgáltatások körében a zárvatartás természetesen a kaszinókra is vonatkozik, viszont a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak

- adta ki a tájékoztatást a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) csütörtök délután.

www.penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

Január végi határidő a személyi jövedelemadónál

2017. január 24. 09:02
A munkavállalók január 31-ig kérhetik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat, az erre vonatkozó nyilatkozat az adóbevallással egyenértékű - írja a Figyelő.

Van-e élet a tréningkatalóguson túl?

2019. április 10. 08:12
Egyre látványosabb a céges képzések, fejlesztések és a tréningpiac anomáliája. Miközben minden szereplő tudja, hogy a legtöbb vállalat túlélésének kulcsa az adaptivitás, a gyors változási, tanulási képesség fejlesztése. Annak ellenére azonban, hogy szinte minden érintett érzékeli ezt a régi-új kihívást, a megoldáshoz szükséges változások stratégiai perspektívából alig vagy rendkívül lassan valósulnak meg. A képzési piac elakadásairól, a megoldási utakról kérdeztük Dr. Szilágyi Juditot a ComeandGrow ügyvezető igazgatóját, aki az április 10-én tartandó “Vállalati képzés-fejlesztés a digitális korban” elnevezésű konferencia nyitó előadását tartja és az esemény háziasszonya is egyben.