Kezdődik a gyümölcs- és fagyirazzia

2019. június 21. 07:38
Az ország több megyéjében keresik fel az adóhivatal ellenőrei a fagylaltárusokat és az utcai zöldségeseket, gyümölcsárusokat, bizonyos helyeken pedig a cukrászdákban is feltűnnek a revizorok.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss ellenőrzési terve szerint ezen a héten a vendéglátóhelyek és a szezonális termékek, termények árusítói vannak a hatóság érdeklődésének középpontjában. Hivatali kíváncsiskodásra elsősorban a fagylaltozók számíthatnak: a hűsítő édességet áruló vállalkozásokat ellenőrzik Budapest egyes részei mellett Baranyában, Zalában, Fejér megyében, Vasban és Tolnában. Több megyében a cukrászdákban is felbukkanhatnak a héten a NAV-osok, míg Fejér megyében a kávézókat üzemeltető vállalkozásoknak is érdemes felkészülniük. Revizorok jelenhetnek meg a Balaton-part Veszprém megyei vendéglátóinál és a helyi strandok kereskedőinél - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből - írja az infostart.hu.

Folytatódik a nyári ellenőrzés - fotó: pixabay.com

A fagyirazzia egyébként bizonyos megyékben már korábban elkezdődött, pontosan úgy, mint a gyümölcsrazzia. A napokban Bács-Kiskun megye, Baranya, Heves és Komárom-Esztergom zöldségeseit, út menti árusait, kitelepült kereskedőit látogatják meg a hatóság emberei, miközben Pest megyében piacvizsgálatot hirdettek, és Szabolcsban is szerepelnek a piacolók az ellenőrizendő kereskedők időszaki adóhivatali listáján.

A hatóság kimutatásából kiderül, hogy a NAV emberei ezúttal is elsősorban azt figyelik, hogy a vállalkozások átadják-e vevőiknek a nyugtát, a számlát, bejelentették-e alkalmazottai­kat és megfelelően használják-e online pénztárgépüket.

Adott helyeken szóba kerülhet a készpénzkészlet ellenőrzése és az áruk eredete is.

agrotrend.hu / infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszer-Higiéniai és –biztonsági rendezvénysorozatot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2019. február 22. 08:37
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében „Élelmiszer-higiénia és -biztonság kis- és közepes vállalkozásoknak” című rendezvényt tart három helyszínen.

Kevés a hazai alapanyag: mi lesz a magyar gyümölcslével?

2019. január 08. 07:55
Komoly gondok elé néz a hazai gyümölcslégyártás, mert rohamosan csökken a felhasználható alapanyag, derült ki a FruitVeB tanácskozásán. A klasszikus magyar gyümölcslevekhez szinte asztali minőségű termésre, zamatos fajtákra van szükség.