Kezdődik a gyümölcs- és fagyirazzia

2019. június 21. 07:38
Az ország több megyéjében keresik fel az adóhivatal ellenőrei a fagylaltárusokat és az utcai zöldségeseket, gyümölcsárusokat, bizonyos helyeken pedig a cukrászdákban is feltűnnek a revizorok.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss ellenőrzési terve szerint ezen a héten a vendéglátóhelyek és a szezonális termékek, termények árusítói vannak a hatóság érdeklődésének középpontjában. Hivatali kíváncsiskodásra elsősorban a fagylaltozók számíthatnak: a hűsítő édességet áruló vállalkozásokat ellenőrzik Budapest egyes részei mellett Baranyában, Zalában, Fejér megyében, Vasban és Tolnában. Több megyében a cukrászdákban is felbukkanhatnak a héten a NAV-osok, míg Fejér megyében a kávézókat üzemeltető vállalkozásoknak is érdemes felkészülniük. Revizorok jelenhetnek meg a Balaton-part Veszprém megyei vendéglátóinál és a helyi strandok kereskedőinél - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből - írja az infostart.hu.

Folytatódik a nyári ellenőrzés - fotó: pixabay.com

A fagyirazzia egyébként bizonyos megyékben már korábban elkezdődött, pontosan úgy, mint a gyümölcsrazzia. A napokban Bács-Kiskun megye, Baranya, Heves és Komárom-Esztergom zöldségeseit, út menti árusait, kitelepült kereskedőit látogatják meg a hatóság emberei, miközben Pest megyében piacvizsgálatot hirdettek, és Szabolcsban is szerepelnek a piacolók az ellenőrizendő kereskedők időszaki adóhivatali listáján.

A hatóság kimutatásából kiderül, hogy a NAV emberei ezúttal is elsősorban azt figyelik, hogy a vállalkozások átadják-e vevőiknek a nyugtát, a számlát, bejelentették-e alkalmazottai­kat és megfelelően használják-e online pénztárgépüket.

Adott helyeken szóba kerülhet a készpénzkészlet ellenőrzése és az áruk eredete is.

agrotrend.hu / infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

1500 diák került közelebb a hazai agráriumhoz

2019. június 05. 07:49
A rendezvények kimondott célja volt, hogy a fiatalokból a változó trendekre nyitott, azokat befogadó és tudatosan vásárló célcsoportot hozzanak létre

A tejtermékek viszik az égbe az élelmiszerárakat

2019. március 11. 08:29
Növekedett a globális élelmiszerkosár ára februárban: a FAO élelmiszerár-index 1,7%-os emelkedése 167,5 ponton állt meg. 2018 augusztusa óta nem volt ilyen magas értéken.