Kirúghatnak próbaidő alatt, mert kismama vagyok?

2018. március 20. 12:59
Az lenne a kérdésem, hogy Gyes-en vagyok,leszámoltam az előző munkahelyemről és új munkahelyen kezdtem el dolgozni. A próbaidőm öt hónap. Most derült ki (egy hónap ledolgozott próbaidő után), hogy ismét kismama vagyok. Elmehetek táppénzre úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy kirúgnak?

A várandósság alatt felmondási tilalom alatt áll. Ez azt jelenti, hogy a munkaviszonya kizárólag azonnali hatályú felmondással szüntethető meg. Próbaidő alatt erre van lehetőség, de ebben az esetben a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a munkaviszony megszüntetése mögött más, jogszerű indok húzódik meg.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyászközlemény

2016. szeptember 06. 07:58
A LIGA Szakszervezetek mély megdöbbenéssel fogadta Pataky Péter, az MSZOSZ valamint az MSZSZ egykori elnökének haláláról szóló gyászhírt. Pataky Péter halála az egész magyar szakszervezeti mozgalom nagy vesztesége.

Ha így megy tovább, eltűnik a szuper magyar alma

2017. július 28. 08:37
Évről évre egyre kisebb a minőségi alma termésmennyisége, és romlik a termésbiztonsága is Magyarországon. Ennek egyik következménye, hogy a magyar almatermés közel kétharmada ipari alma, és borzasztóan kevés gyümölcs jut a friss piacra. Az ültetvények korszerűsítése jelentősen előrelendítené a magyar almapiacot.