Kapcsolódó tartalmak: elbocsátás

Hír: Kirúghatnak próbaidő alatt, mert kismama vagyok?

2018. március 20. 12:59
 
Az lenne a kérdésem, hogy Gyes-en vagyok,leszámoltam az előző munkahelyemről és új munkahelyen kezdtem el dolgozni. A próbaidőm öt hónap. Most derült ki (egy hónap ledolgozott próbaidő után), hogy ismét kismama vagyok. Elmehetek táppénzre úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy kirúgnak?

Hír: Azonnali hatállyal elküldhető a sértegető, agresszív munkavállaló

2019. június 03. 09:33
 
A Kúria 2019. május 10. napján közzétett Mfv.I.10.383/2017. számú döntésében megállapította, hogy azonnali hatállyal elbocsájtható az a munkavállaló, aki a munkatársaival, feletteseivel megengedhetetlen stílusban kommunikál, őket sértegeti, azaz aki együttműködési kötelezettségét durván megsérti. Nézzük a döntés részleteit:

Hír: Megegyezett az Electrolux a dolgozói érdekképviseletekkel - így búcsúztatják az elbocsátott 800 munkást

2019. november 27. 08:46
 
A cég bőven túlteljesíti azt a minimumot, amire a kormány a Munka Törvénykönyvével kötelezné.

Hír: Újabb kedvezőtlen autóipari hír: óriási leépítés várható az Audinál

2019. november 27. 08:52
 
9.500 jelenlegi alkalmazottól szabadulnának meg

Hír: Facebook poszt miatt jogszerűen bocsájtható el a munkavállaló

2020. január 09. 08:20
 
A munkáltató a munkavállaló munkavégzését ellenőrizheti, ellenőrzésének ugyanakkor korlátjai is vannak. Ilyen korlát például az, hogy a munkavállaló magánélete sem a munkaidő alatt, sem azon túlmenően nem ellenőrizhető. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a munkáltató a magánélet valamely történésére akár felmondást is alapíthat. Erre a kivételes helyzetre találhatunk példát a Kúria egyik új döntésében. Nézzük akkor közelebbről mire kell figyelni munkáltatói szemmel.
 

Hír: Ide vezetett az elbocsátási hullám: siralmasan keveset dolgoztak a magyarok a válság alatt

2021. július 27. 08:56
 
Jóval kevesebbet dolgoztak a munkavállalók a járvány évében az előző évhez képest az Európai Unióban. A tagországokat nagyon eltérő módon érintette a munkaórák csökkenése. Volt állam, ahol ez a szám csupán néhány százalékkal esett vissza, egyes nemzetek dolgozói viszont a munkával töltött idő 10-20 százalékát is megspórolták. Hazánkban a munkaórák számának csökkenése magas, de az uniós átlagnál csekélyebb mértékű volt.

Hír: Tömeges leépítés lesz a Teslánál

2022. június 07. 09:26
 
Nagyon rossz előérzetei vannak a gazdasággal kapcsolatban Elon Musknak, a Tesla vezérigazgatójának, ezért a cégnek le kell építenie a munkahelyek tíz százalékát – írta a Reuters hírügynökség a vállalat belsős levelezésére hivatkozva, tette közzé az MTI.

Hír: Megkezdték a leépítéseket az infláció megugrása miatt a cégek

2022. június 08. 09:05
 
Az amerikai techcégek májusban a növekvő infláció és a lassuló kereslet miatt közel kilencszer több munkahelyet szüntettek meg, mint az év első négy hónapjában. Ez a legmagasabb havi összlétszám 2020 decembere óta.