Lejárt élelmiszereket találtak a híres étteremben

2017. november 03. 09:57
Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében mintegy 150 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A napokban tartottak ellenőrzést az étteremben a hivatal szakemberei, ahol számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.

A hajdószoboszlói 4 csillagos Hotel Silver étterem ellenőrzésekor a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve nem nyomon követhető élelmiszert találtak, amelyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a jogsértő termékeket a forgalomból kivonta és felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható – írja közleményében a Nébih. 

A helyszínen számos higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő kitűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására - közölte a Nébih.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Végéhez közeledik a betakarítás – jó átlagok születtek

2017. november 16. 08:32
Az idei őszi betakarítási és vetési munkák lényegében befejeződtek. A termésátlagok jobbak, mint az elmúlt öt éves átlag, így aztán biztosított az ország ellátása, sőt, kivitelre is jut – mondta el Czerván György, a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülése után.

Az egyszerűsített foglalkoztatás beleszámít a nyugdíjba?

2017. április 11. 08:20
Rokkantnyugdíjas vagyok. Szeretném tudni,hogy a napi bejelentéssel ledolgozott napok beszámítanak e a munkaviszonyba?