Lemond Kordás László szakszervezeti vezető, belép a DK-ba

2021. szeptember 20. 11:05
Dobrev Klára támogatására buzdított az előválasztáson
Lemond Kordás László szakszervezeti vezető, belép a DK-ba

 

Lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöki tisztségéről, és belép a Demokratikus Koalícióba – jelentette be Kordás László vasárnapi Facebook-videójában.

Mint a videóban fogalmazott:

Évtizedek óta dolgozom a szakszervezeti mozgalomban a munkavállalók képviselőjeként. Dolgoztam azért, hogy a magyar munkavállalónak jobb legyen az életkörülménye, jobb legyen a fizetése. Úgy hiszem, hogy ettől most többet kell tennem, ezért lemondok az elnöki tisztségemről és belépek a Demokratikus Koalícióba. Hiszem azt, hogy egy jobb világot közös erővel el tudunk érni, olyan világot, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények között dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik. Abban is biztos vagyok, hogy Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára. Ő az, akivel az elmúlt időszakban rengeteg egyeztetésen vagyunk túl, több szakszervezeti vezetőtársammal elmondtuk neki azokat a problémákat, amik feszítik ma a munka világát. Ő meghallgatta és megértette ezeket a problémákat. Biztos vagyok abban, hogy ő az, aki a magyar munkavállalóknak egy jobb világot tud hozni

–  fogalmazott a videóban Kordás László.

Emellett Dobrev Klára támogatására buzdított az előválasztáson.

Forrás: hang.hu

Kapcsolódó cikkek

Szakszervezetek ideje: kiléptek a fényre és sikerrel fenyítik a multikat

2019. február 12. 09:17
Lökést adott a mozgalomnak az audisok sikeres sztrájkja: az iparban egyre többen lépnek be az érdekképviseletekbe, és naponta érkezik igény tagszervezet-alapításra is.

Így alakul át az OKJ a következő tanévtől

2019. november 08. 09:40
A 2020/2021-es tanévtől átalakul a magyar szakképzési rendszer. Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) található alapszakmák száma jelentősen csökken, és tanfolyami formában nem, csak iskolarendszerben lehet majd őket tanulni. A szakgimnáziumok és szakközépiskolák új néven működnek tovább.