Lemond Kordás László szakszervezeti vezető, belép a DK-ba

2021. szeptember 20. 11:05
Dobrev Klára támogatására buzdított az előválasztáson
Lemond Kordás László szakszervezeti vezető, belép a DK-ba

 

Lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöki tisztségéről, és belép a Demokratikus Koalícióba – jelentette be Kordás László vasárnapi Facebook-videójában.

Mint a videóban fogalmazott:

Évtizedek óta dolgozom a szakszervezeti mozgalomban a munkavállalók képviselőjeként. Dolgoztam azért, hogy a magyar munkavállalónak jobb legyen az életkörülménye, jobb legyen a fizetése. Úgy hiszem, hogy ettől most többet kell tennem, ezért lemondok az elnöki tisztségemről és belépek a Demokratikus Koalícióba. Hiszem azt, hogy egy jobb világot közös erővel el tudunk érni, olyan világot, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények között dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik. Abban is biztos vagyok, hogy Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára. Ő az, akivel az elmúlt időszakban rengeteg egyeztetésen vagyunk túl, több szakszervezeti vezetőtársammal elmondtuk neki azokat a problémákat, amik feszítik ma a munka világát. Ő meghallgatta és megértette ezeket a problémákat. Biztos vagyok abban, hogy ő az, aki a magyar munkavállalóknak egy jobb világot tud hozni

–  fogalmazott a videóban Kordás László.

Emellett Dobrev Klára támogatására buzdított az előválasztáson.

Forrás: hang.hu

Kapcsolódó cikkek

Módosította alapszabályát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2016. május 30. 11:47
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2016. május 26-án Gödöllőn tartotta országos küldöttgyűlését. Az ülésen elfogadott alapszabály-módosítás értelmében idéntől nem kell tagdíjbevallást tenniük az értékesítési tevékenységükből 600 ezer forint éves árbevételt el nem érő őstermelőknek.

Kihagyhatatlan program idén is Hajdúböszörményben: Traktorhúzó Európa Kupa 2016Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa ke

2016. július 18. 08:21
Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa keretében - közölte a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.