Meghosszabbította a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket

2021. március 30. 10:44
Több gazdaságvédelmi intézkedést is megnyújtott egy hónappal a kormány – derül ki a Magyar Közlöny március 27-ei számából. Eszerint például a munkaadóknak – 2020 novembere, decembere, valamint 2021 januárja, februárja és márciusa után – áprilisban sem kell szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást fizetniük a munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozóik után.
Meghosszabbította a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket

Továbbá a katások is mentesülnek az adófizetés alól, az áprilisi tételes adót nem kell leróniuk.

Az érintett ágazatok felsorolásán nem változtatott az új jogszabály: azt a vállalkozást, amelyet eddig kedvezmény illetett meg, áprilisban is élhet a lehetőséggel. Emellett egy hónappal hosszabb ideig jár az ingyenes internet is.

A köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban részt vevőket megillető ingyenesség így már ötször 30 napra szól. Az ingyenesség – ahogy a jogszabály fogalmaz – az alapfokú nevelés-oktatást végző köznevelési intézménnyel fennálló jogviszonyra tekintettel is igénybe vehető, mégpedig kétszer 30 napra, tehát áprilisra is.

Számos ágazatban egy hónappal megnyújtották azt az időszakot, amikor az állami, önkormányzati helyiségek bérlésekor nem kell bérleti díjat fizetni. Március után áprilisban sem kell díjat fizetni egyes ipari, kereskedelmi vállalkozásoknak.

A részletes lista a Magyar Közlönyben, itt olvasható.

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Félreértések a szabadság kiadásával összefüggésben

2019. június 03. 09:34
Mindannyian tudjuk, hogy a munkavállalónak a munkában töltött időtartama után szabadság jár. Az azonban például sok esetben nem egyértelmű, hogy a szabadság kiadásáért (ki nem adásáért), nyilvántartásáért ki a felelős, mely időszakok után jár szabadság, illetve meddig érvényesíthető a ki nem adott szabadság vonatkozásában igény. Ilyen kérdéseket vizsgálunk az alábbiakban:

Már tesztelik a 4 napos munkahetet: tényleg egyre közelebb vagyunk hozzá?

2021. február 10. 09:13
A tömeges home office időszaka, és az abból levont tapasztalatok sok vezetőt elgondolkoztattak. Lehet, hogy ideje változtatni végre? A hagyományos 9-től 5-ig, heti öt napban struktúrához már senki nem akar visszatérni, hiszen a kényszerhelyzet alatt mindenki bizonyította, hogy ha kell, és a körülmények ezt lehetővé teszik, otthonról is tud dolgozni. Mi jön ezután? Úgy tűnik alapvetően két irányzat emelkedik ki a csatazajból ezekben a percekben, egyik közülük a négynapos munkahét, de egyelőre fogalmunk sincs, melyik válhat elterjedtté.